Η επελαση της γκαρσονιερας

Απαρατήρητα

Ξεκίνησε η «άνοδος» των νέων φοιτητών και μαζί το «κυνήγι» για την ανεύρεση της φοιτητικής εστίας των ονείρων τους.
 
Πέραν των μεσιτικών γραφείων της πόλης, που δουλεύουν ολημερίς για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων, και τα social media στέκονται «σύμμαχοι» των ιδιοκτητών οι οποίοι αναρτούν σχετικά ενοικιαστήρια τόσο σε προσωπικά προφίλ όσο και σε σελίδες ομάδων με μεγάλη μάλιστα απήχηση.
 
Και εκείνο που κανείς παρατηρεί είναι ότι η προσφορά γκαρσονιέρας πάει «κάγκελο». Μικρή, μεγάλη, επιπλωμένη και μη, στο κέντρο, στο παράκεντρο, ανακαινισμένη (sic), μερικώς ανακαινισμένη, με κοινόχρηστα, με χαμηλά κοινόχρηστα και με καθόλου κοινόχρηστα… κοινώς επιλογές υπάρχουν.
 
Σε γκαρσονιέρα όμως… γιατί κάτι άλλο δεν μας βρίσκεται στην Κομοτηνή. Χρόνιο και καταγεγραμμένο πρόβλημα, αυτό της ανεύρεσης στέγης για κάθε άλλον πλην των φοιτητών, που βεβαίως αποτελούν την μερίδα του λέοντος στο κομμάτι της ζήτησης, αλλά υπάρχουν και οι ντόπιοι αγαπητοί συμπολίτες, υπάρχουν οι στρατιωτικοί, οι στρατιωτικοί με οικογένειες και πολλοί πολλοί άλλοι που αναζητούν επίσης το σπίτι των ονείρων τους, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι πάνω από 50 τ.μ.
 
 Και οκ  να κατανοήσουμε το σκεπτικό των ιδιοκτητών που βρήκαν στα πρόσωπα – και κυρίως στα πορτοφόλια – των φοιτητών την στόχευσή τους, καθότι και τα ενοίκια σε μέτρια προς υψηλά επίπεδα κινούνται στην πόλη μας, εν αντιθέσει με την ποιότητα των ενοικιαζόμενων σπιτιών, η πλειοψηφία των οποίων έχει χρόνια να ανακαινιστεί. Ωστόσο με τους υπολοίπους τι θα γίνει; Διότι τα δυάρια ‘γιναν μικρές γκαρσονιέρες, τα τριάρια ‘γιναν ευρύχωρες γκαρσονιέρες και τα υπόλοιπα απλά αποτελούν τις οικίες των ίδιων των ιδιοκτητών.
 
Κοινώς η προσφορά για οτιδήποτε άλλο πλην γκαρσονιέρας σχεδόν μηδενική, όπως πολλάκις βεβαίως έχει καταγραφεί τόσο στα προαναφερθέντα social media όσο και σε σχετικά παράπονα που έχουν γίνει και στον «ΠτΘ».
 
Ανοικοδόμηση βεβαίως δεν περιμένουμε τώρα σύντομα στην πόλη μας, ένεκα και των καιρών, αλλά μήπως στο μέλλον, όταν και άμα βέβαια, να το κοιτάξουμε; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.