Η εκτακτη γενικη συνελευση της ΚΕΔΕ οδηγει σε αναβολη την επισκεψη της Φωφης στη Ροδοπη

Και ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες προετοιμαζόταν το πρόγραμμα της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στη Ροδόπη, τελικά φαίνεται ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που προκάλεσε ο πρόεδρος της Γιώργος Πατούλης για την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου στην Αθήνα, οδηγεί σε αναβολή αυτής της επίσκεψης, προκειμένου να μην ακυρωθούν οι επαφές που είχαν προγραμματιστεί με δημάρχους περιφερειακών δήμων της Ροδόπης.
 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τους δημάρχους όλης της χώρας να δώσουν το παρόν στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας. Στη συνέλευση, θα αποφασιστούν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο πλαίσιο της διενέργειας του εθνικού διαλόγου με την Κυβέρνηση για την αλλαγή του Καλλικράτη και υπογραμμίζεται ότι είναι αναγκαίο οι αιρετοί Πρώτου Βαθμού να στείλουν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στη Κυβέρνηση.
 
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ιστορική ευθύνη να συμβάλει δημιουργικά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους. Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού που υπηρετούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση. Καλούμαστε να συμμετάσχουμε με θέσεις και προτάσεις σε έναν διάλογο, που στόχο έχει την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης και υπογραμμίζει ότι «στο διάλογο αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει με τεκμηριωμένες θέσεις, αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων δύο Συνεδρίων,  σε Βόλο και Θεσσαλονίκη».
 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τους αιρετούς πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες να υπηρετήσουν το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.