Η «εκπληξη» Κωστας Καραμανλης και η Θρακη

H ιδιότητα και μόνο του Πρωθυπουργού δεν αποτελεί εχέγγυο των διοικητικών και οργανωτικών δεξιοτήτων

Έκπληξη αποτέλεσε όντως η επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των εταιριών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ Α.Ε.) η έδρα της οποίας είναι στη Ξάνθη.

Έκπληξη στην οποία θα αποφύγουμε να βάλουμε πρόσημο, θετικό ή αρνητικό, καθότι πριν κρίνουμε οφείλουμε να αφήσουμε κάποιον να δοκιμαστεί.

Και σαφώς δεν διαφωνούμε πως η εκλογή ενός πρώην Πρωθυπουργού στην Προεδρία ενός Ομίλου είναι ιδιαίτερα τιμητική όπως αναφέρει και στην σχετική ανακοίνωση η εταιρεία, ωστόσο η ιδιότητα και μόνο του Πρωθυπουργού – όπως και των υπουργών, υφυπουργών κ.ο.κ.- κατά την ταπεινή μας άποψη δεν αποτελεί εχέγγυο των διοικητικών και οργανωτικών δεξιοτήτων ενός προσώπου.

Πρόσημο λοιπόν θα βάλουμε στο τέλος της θητείας του κ. Καραμανλή στον προεδρικό «θώκο» της ΣΕΚΕ όταν και θα μπορούμε να έχουμε άποψη ως προς το τι επιτεύχθηκε σε σχέση με τους στόχους τους οποίους ετέθησαν, ωστόσο οφείλουμε να θέσουμε ερωτηματικά.

Όχι προς τον ίδιο δεδομένου ότι σαφώς, ως πρώην Πρωθυπουργός, θα είχε λάβει σωρεία προτάσεων για την επαγγελματική του πλέον σταδιοδρομία, αλλά προς όσους τον πρότειναν και τον επέλεξαν, δεδομένου ότι αγνοούμε την σχέση και κατ’ επέκταση τις γνώσεις του επί του πρωτογενούς τομέα και δη της μεταποίησης και και εξαγωγής καπνών, και δευτερευόντως την σχέση του, την τόσο στενή όσο θα απαιτούσε η διοίκηση ενός συνεταιριστικού οργανισμού της Βορείου Ελλάδος, με την Θράκη, εξαιρουμένης της προσωπικής του σχέσης με τον «δικό μας» Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη τον οποίο έχει ουκ ολίγες φορές επισκεφθεί σε ιδιωτικού τύπου επισκέψεις στο χωριό καταγωγής του την Ξυλαγανή, αλλά και του Ξανθιώτη γενικού διευθυντή σήμερα, της ΣΕΚΕ Αλέξανδρου Κοντού που είχε διατελέσει και υπουργός αγροτικής ανάπτυξης επί κυβερνήσεων Καραμανλή.

Καλή θητεία να ευχηθούμε σε κάθε περίπτωση με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και είθε σύντομα να τον δούμε και στα μέρη μας, και με τη νέα του ιδιότητα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.