Η δημοφιλια του αλσους της Νυμφαιας συνεχιζει να αφηνει σκουπιδια

Απαρατήρητα

Η δεύτερη γενική απαγόρευση ελέω πανδημίας επέφερε πολλούς περιορισμούς στη ζωή μας. Πολλοί συμπολίτες μας βέβαια δεν παύουν να αναζητούν μικρές κοντινές αποδράσεις προκειμένου να ξεφύγουν για λίγη ώρα από την πανδημική πραγματικότητα. Και όταν μιλάμε για μικρές κοντινές αποδράσεις στην Κομοτηνή ίσως το μέρος που έχει συνδυαστεί καλύτερα με την παραπάνω περιγραφή να είναι το άλσος της Νυμφαίας. Θα περίμενε βέβαια κανείς όταν ένα μέρος χαίρει τέτοιας δημοφιλίας να τυγχάνει και του ανάλογου σεβασμού.

Αλλά αυτά θα ίσχυαν αν βρισκόμασταν σε κάποια άλλη χώρα, κατά πώς συνηθίζουμε να λέμε πιο «ευρωπαϊκή». Γιατί στην περίπτωσή μας η δημοφιλία ενός μέρους δεν σημαίνει αυτόματα και τον σεβασμό του χώρου. Τι κι αν πλήθος εθελοντών συσπειρώθηκαν γύρω από τους Rodopi Runners και προέβησαν και συνεχίζουν να προβαίνουν σε καθαρισμό του χώρου; Πάντα βρίσκονται εκείνοι οι επισκέπτες που δεν συγκινούνται όχι μόνο από τον χώρο που τους φιλοξενεί αλλά ούτε από τις θυσίες σε κόπο και χρόνο των συνανθρώπων τους και θα φροντίσουν να αφήσουν το «αναμνηστικό» τους στο χώρο.

Τις συνοδευτικές φωτογραφίες μας τις απέστειλε αναγνώστης της εφημερίδας μας. Είναι από το άλσος της Νυμφαίας και τραβήχτηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Προς επίρρωση των παραπάνω…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.