Η διαφορα, βρισκεται στη βουληση

Απαρατήρητα

Όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός Αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο έχει σχεδιάσει το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το οποίο όλοι ελπίζουν πως θα ξεκινήσει να υλοποιείται σύντομα.
 
Ο κ. Πιάνο, έχει καταγωγή από τη Γένοβα, η οποία πρόσφατα θρήνησε 43 νεκρούς, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, και μετά την τραγωδία, θέλησε να κάνει κάτι για την πόλη του, και προσφέρθηκε σχεδόν αμέσως να τη βοηθήσει δωρεάν, σχεδιάζοντας μια νέα γέφυρα, στη θέση της παλιάς, η οποία μάλιστα θα τιμά και τα θύματα της τραγωδίας.
 
Εμείς πέρα από την ανάγκη για το νοσοκομείο, έχουμε και μια πεσμένη γέφυρα, ευτυχώς χωρίς θύματα, την οποία όμως κανένας γόνος της Ροδόπης δεν προσφέρθηκε να ανασχεδιάσει, ενώ και οι όποιες προσπάθειες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή της, βρήκαν άδοξο τέλος, και τώρα αναπροσαρμόζονται, με την λύση να προωθείται όλο και περισσότερο στο απώτερο μέλλον.
 
Εμείς είχαμε από την αρχή, μεταξύ αστείου και σοβαρού, αναρωτηθεί αν το ίδρυμα φτιάχνει και γέφυρες, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την ταχύτητα του ελληνικού κράτους, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.
 
Μάλιστα αν το θέμα του Νοσοκομείου μας διδάσκει κάτι, είναι ότι όταν υπάρχει η θέληση, τότε τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, μιας και ο κ. Πιάνο σε σύντομο χρόνο παρουσίασε ένα δραστικά διαφορετικό σχέδιο για το κτίριο, το οποίο απέχει σημαντικά από το αρχικό.
 
Έτσι και στη Γένοβα, το πρώτο του σχέδιο παρουσιάστηκε μέσα σε ένα μήνα, και παρόλο που μπορεί στην πορεία να μην χρησιμοποιηθεί ή να αλλάξει, δείχνει τουλάχιστον την θέληση, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει και την όλη προσπάθεια ώστε να μην βαλτώσει.
 
Έτσι όπου υπάρχει βούληση, βρίσκεται και τρόπος… K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.