«Η χρησιμοτητα των Δημοσιων Υπηρεσιων και οι ευθυνες της Δημοτικης Αρχης»

Βλέποντας κανείς τον παραπάνω τίτλο σε αυτό το άρθρο θα απορούσε κανείς τι εννοεί ο συντάκτης αυτού του κειμένου. Πράγματι αυτό σαν μια αρχική σκέψη θα ήταν σωστό. Όταν όμως έχεις πραγματικά γεγονότα τότε αυτός ο τίτλος έχει την σημασία του για αυτούς που θα σκεφτούν ακόμη περισσότερο μετά την ανάγνωσή του. Συγκεκριμένα στις Σάπες και μεταξύ της 10ης Οκτωβρίου και 11ης Οκτωβρίου αργά την νύκτα, η οικία του συντοπίτη μας κ. Ρεφειάδη Χαράλαμπου κινδύνεψε να καεί ολοσχερώς από πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των γειτόνων του καταρχήν κ. Δημόπουλου Νικόλαου και Άννας αλλά και κ. Ρούφου Γεώργιου, η πυρκαγιά περιορίστηκε κατά το δυνατόν όμως δεν μπορούσαν να τη θέσουν σε πλήρη έλεγχο. Εκεί επενέβη Όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών, μετά από κλήση των παραπάνω γειτόνων του κ. Ρεφειάδη, και έθεσε σε πλήρη έλεγχο και κατέσβησε τη φωτιά η οποία προξένησε μεγάλες υλικές καταστροφές στο σπίτι του συντοπίτη μας. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών.
 
Αυτό που πρέπει να τεθεί πλέον σε όλους τους Συντοπίτες του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών είναι πως για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η χρησιμότητα Δημόσιων Υπηρεσιών όπως του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην τοπική κοινωνία και πως ωφέλιμη υπήρξε η πρωτοβουλία της τότε Δημοτικής Αρχής, που πριν από 15 και πλέον χρόνια, να δημιουργήσει δομές τέτοιου είδους, αλλά και να μεταφέρει αυτού του είδους τις δομές από την Πρωτεύουσα του Νομού στις Σάπες. Δυστυχώς σήμερα αντί να έχουμε αυτού του είδους πρωτοβουλιών δηλαδή την ενδυνάμωση των Δημόσιων Υπηρεσιών προς όφελος των Δημοτών αντίθετα κλείνουν οι υπηρεσίες με αποτέλεσμα οι Δημότες αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να βαρύνονται οικονομικά, αφού υποχρεούνται να πηγαίνουν σχεδόν καθημερινά στην Κομοτηνή αλλά κι να μην μπορούν να τύχουν την κατάλληλη στιγμή αυτών των υπηρεσιών. Ποιος ξεχνά το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σαπών, του ΙΚΑ, της ΔΟΥ Σαπών, του ΟΤΕ, την υποβάθμιση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών (υποστελέχωση), την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σαπών (χωρίς ασθενοφόρο και γιατρούς) και υπάρχει φόβος για συνέχεια αυτού του φαινομένου.
 
Τα συμπεράσματα στους συντοπίτες μας, οι οποίοι ζούνε αυτές τις συνέπειες της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής τους. Για την ιστορία θα ήθελα να θέσω και τις ευχαριστίες του κ. Χαράλαμπου Ρεφειάδη προς τον κ. Δημόπουλο Νικόλαο και τη σύζυγό του Άννα και τον κ. Ρούφο Γεώργιο που από την πρώτη στιγμή βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επίσης ευχαριστεί θερμά τα στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών που επενέβησαν άμεσα και έσβησαν την πυρκαγιά. Δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει από την πλευρά του για την συντήρηση του κτιρίου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών. Όλα αυτά μας τα έθεσε σε συζήτηση που είχαμε μαζί του.
 
Ο εξ απαλών ονύχων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.