Η Αθανασια Κανελλοπουλου στο «Χοροταξιο»

Η ωραιότερη κατάληξη της εβδομάδας που μας πέρασε είχε σχέση με την Σχολή Χορού «Χοροτάξιο» και τη φιλοξενία στην πόλη μας, της σπουδαίας χορεύτριας Αθανασίας Κανελλοπούλου. Η κ. Κανελλοπούλου που δούλεψε και στα τμήματα χορού της Πίνα Μπάους και γνώρισε τη μεγάλη αυτή καλλιτέχνιδα, εξακολουθεί να θεωρεί τον χορό ως ένα αντικείμενο που δεν έχει αρχή και τέλος, και τον κόσμο ένα στασίδι του.
 

Στους γοητευτικούς χώρους του «Χοροταξίου», συμπρωταγωνιστής στις χορογραφίες των χορευτριών του οποίου, και της επικεφαλής του, κ. Γιούλης Ιωαννίδου, είναι το περιβάλλον και η φύση του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, η κ. Κανελλοπούλου εμψύχωσε, σε δύο πολύωρα σεμινάρια, μεγάλο αριθμό μαθητευομένων χορευτριών, «κλέβοντας» ψυχή και καρδιά και απελευθερώνοντας το σώμα.
 
Η ίδια εξάλλου νιώθοντας την έκπληξή μας με όσα οι νεαρές χορεύτριες του «Χοροταξίου» μπορούσαν στον θεατή να προσφέρουν υπό την καθοδήγησή της, σημείωσε ότι ο χορός είναι αποκλειστικά και μόνο στο νου και προϋποθέτει ένα έξυπνο σώμα.
 

Το πιο σημαντικό από την επιμορφωτική αυτή διαδικασία ήταν οι διαρκώς ανανεούμενες αυθόρμητες χορογραφίες των μαθητριών της σχολής που μετέτρεψαν τον δεύτερο όροφο του «Χοροταξίου» στον μαγευτικότερο της πόλης χώρο!
 
Και εις άλλα εξίσου μαγικά και ωραία…Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.