Η αποχωρηση του «βουδα»

Απαρατήρητα

Στα παραπολιτικά σχόλια των ημερών πρωταγωνιστεί αυτές τις ημέρες η φημολογούμενη αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή από την πολιτική.
 
Αν και σε επίπεδο φημολογίας ακόμα, διαβάζουμε επίσης για τον «χορό» που φαίνεται πως έχουν στήσει γαλάζια στελέχη που προσδοκούν σε ένα νέο τοπίο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και κατ’ επέκταση στη ριζική ανανέωση της Ν.Δ.
 
Εντύπωση δεν μας προκαλεί ούτε η μεν ούτε η δε φημολογία, αλλά το περιεχόμενο αυτής καθ’ αυτής – όπως βέβαια και πλειάδα Ελλήνων πολιτών και Ελληνίδων οι οποίοι έσπευσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να σχολιάσουν σχετικά στα Social media επιστρατεύοντας αρκετές δόσεις χιούμορ- δεδομένης της προφανούς πολύχρονης απουσίας του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική.
 
Η ιδιότητα άλλωστε του βουλευτή δεν κάνει και κάποιον ο οποίος πλην ελαχίστων περιπτώσεων, κυρίως προεκλογικά, ως άλλος «Βούδας» σιωπά για τα πάντα και τους πάντες, πολιτικό.
 
Εμείς βέβαια στην Ροδόπη θεωρούμαστε και από τους τυχερούς καθότι πέραν του γεγονότος ότι γινόμαστε κοινωνοί των προαναφερθεισών δηλώσεων του – δύο τρεις φορές την τετραετία – έχουμε και την μαρτυρία της ιδίας ύπαρξης διότι η στενή του σχέση με τον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη τον έχει φέρει στο κατώφλι μας αρκετές φορές, με τελευταία τον περασμένο Ιούλιο, και πάλι προεκλογικά.
 
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο για δανειστούμε και κάποια από τα πιο επιτυχημένα του twitter δεν είναι η πιθανή αποχώρησή του από την ενεργή πολιτική -στη βάση του δόγματος μάλιστα όπως αναφέρουν κάποια ελαφρώς γαλάζια ΜΜΕ που λέει «σημασία έχει να ξέρεις πότε να φεύγεις»- αλλά το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που διατηρούσε την εντύπωση ότι τόσο καιρό, μετά την πρωθυπουργική του δηλαδή θητεία, ήταν ενεργός πολιτικά.
 
Λέτε πάντως εφόσον η φημολογία ευοδωθεί μετά από 10 και πλέον χρόνια άνευ ενεργούς πολιτικής ιδιότητας να σπάσει την σιωπή του; Αυτό και αν θα ήταν είδηση. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.