Η απαντηση του Κ. Σιμιτση προς τον Κ. Κατσιμιγα για το ταξιδι στη Νυρεμβεργη

«Οι Δήμοι μπορούν να συνεργαστούν και να αντλήσουν λύσεις από το παράδειγμα της Νυρεμβέργης»
Τη δική του απάντηση στα όσα σχολίασε σκωπτικά σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία σε σχέση με την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νυρεμβέργη, έδωσε με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής.
 
Στην απάντησή του ο κ. Σιμιτσής εκφράζει τα ερωτηματικά του σχετικά με τον λόγο της «ενόχλησης» του επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Κατσιμίγα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι πληροφορίες που έλαβε κατά την επίσκεψή του στον Δήμο της Νυρεμβέργης, έναν δήμο που πρωτοπορεί σε θέματα ενεργειακής απόδοσης δημόσιων κτιρίων αποτελούν χρήσιμα και σημαντικά παραδείγματα για τους Δήμους της ΠΑΜΘ και την Περιφέρεια αυτή καθ’ αυτή.
 
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Σιμιτσή έχει ως εξής: 
 
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί ενοχλήθηκε ο κ. Κατσιμίγας από την έκθεσή μου για το ταξίδι στη Νυρεμβέργη. Ίσως ούτε κι εκείνος. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί το σκωπτικό του ύφος -στο οποίο επιδίδεται συχνά με αξιοσημείωτη επιτυχία, οφείλω να ομολογήσω.
 
Σε μια διεθνή αποστολή κάποιες συναντήσεις ματαιώνονται, κάποιες αναβάλλονται. Κάποιες όμως γίνονται. Είναι λογικό ο απολογισμός να περιλάβει αυτές που έγιναν κι όχι αυτές που δεν έγιναν.
 
Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων δημόσιου χαρακτήρα και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ αποτελούν στόχους για όλη τη χώρα και για τη δική μας Περιφέρεια. Συγκαταλέγονται στις αρμοδιότητες που μου ανατέθηκαν.
 
Η ενημέρωση που λάβαμε στον Δήμο της Νυρεμβέργης, ο οποίος πρωτοπορεί στους παραπάνω τομείς, ήταν σημαντική και χρήσιμη. Έκρινα σκόπιμο να διανείμω την Έκθεση του απολογισμού σε όλους τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων της ΑΜΘ. Οι Δήμοι μπορούν να συνεργαστούν και να αντλήσουν λύσεις από το παράδειγμα της Νυρεμβέργης. Στην προσπάθεια αυτή η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και χρηματοδότρια μέσω του ΕΣΠΑ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.