Η ανθολογια μικροδιηγηματος «Με μια σχεδια – 100 λεξεις σε 100 ωρες για τη “Σχεδια”» «ανοιξε τα πανια της» και για το Αγρινιο

Απαρατήρητα

Η ανθολογία μικροδιηγήματος «Με μια σχεδία – 100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”» (εκδ. «Παρατηρητής της Θράκης», Κομοτηνή 2020) αν και υπήρξε γέννημα θρέμμα Κομοτηναίων, ήτοι των Σπύρου Κιοσσέ, Ξανθής-Τζένης Κατσαρή-Βαφειάδη, Φωτεινής Ναούμ –και του Κομοτηναίου στην ψυχή– Χάρη Μιχαλόπουλου, πολύ πολύ γρήγορα όμως αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα, σε όλα της τα στάδια· από τη διαδικασία δημιουργίας και σύνθεσης μέχρι και την προώθησή της, σε έντυπη μορφή πλέον, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Όλη αυτή η αγάπη και όλο αυτό το πάθος για έναν κοινό σκοπό έδειξε –και δείχνει ακόμη–πως, παρά τους ζοφερούς καιρούς που βιώνουμε, δεν παύουμε να είμαστε «άνθρωποι» και να φροντίζουμε, στερούμενοι μάλιστα και οι ίδιοι πολλές φορές, για συνανθρώπους μας που δυστυχώς η ζωή τούς έχει στερήσει το χαμόγελο. Όμως το παρόν κείμενο δεν αποτελεί ένα μήνυμα απολογισμού όλης αυτής της δράσης, καθώς η ανθολογία μικροδιηγήματος συνεχίζει να πλέει και σε νέους προορισμούς… όπως θα δούμε και στη συνέχεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τους τελευταίους μήνες, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, εκτός της ηλεκτρονικής παραγγελίας της Ανθολογίας μέσω του site των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης» και του πωλητηρίου του «Σχεδία Home» οι αναγνώστες μπορούν να προμηθευθούν την Ανθολογία και από συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, που η αρωγή τους υπήρξε σημαντική και το «ευχαριστώ» είναι ελάχιστο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής βιβλιοπωλεία: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο, Ostracon Publicity P.S., Ακυβέρνητες Πολιτείες, Συμμετρία, Ευριπίδης Βιβλία, ΑΛ-ΠΑ, Βιβλιοπωλείο Δημ. Κισσόπουλου κ.ά. που με τόση θέρμη αγκάλιασαν την Ανθολογία.

Ήρθε όμως και η στιγμή να καλωσορίσουμε και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοτρόπιο» της Σταματίας-Ελένης Δάμπλια, που βρίσκεται επί της οδού Καζαντζή 25 στο Αγρίνιο, σε αυτήν την αγκαλιά. Ένα βιβλιοπωλείο που τόσο αγαπά τα γράμματα και στηρίζει κάθε πολιτιστική δράση δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την υψηλή σύμπραξη. Να αναφέρουμε όμως πως η συνεργασία αυτή δεν θα ήταν εφικτή, δίχως την πρωτοβουλία της κ. Κωνσταντίνας Κατσαρή, περιφερειακής συμβούλου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σημαντική υπήρξε και η αμεσότατη ανάληψη από την κ. Νάντια Σαμαρά και της εφημερίδας «Συνείδηση» της γνωστοποίησης διάθεσης της Ανθολογίας και στο Αγρίνιο, ενώ είχε ήδη προηγηθεί συνομιλία του εξαίρετου δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαδάκη με την κατά το ήμισυ αγρινιώτισσα Νατάσσα Βαφειάδου, διευθύνουσα σύμβουλο της 2K Project και δημοσιογράφο, στο ραδιόφωνο «Δυτικά fm» για το συνολικό αυτό εγχείρημα. Το Αγρίνιο έδειξε για ακόμη μία φορά υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, που ήδη βέβαια είχε γίνει εμφανές και με τη συμμετοχή αρκετών Αγρινιωτών με κείμενά τους στην Ανθολογία, μεταξύ των οποίων ήταν οι: Ελένη Πριοβόλου, ο Άγγελος Ήβος, η Πασιούλα Καρακώστα κ.ά.

Για ακόμη μία φορά, τέλος, θερμές ευχαριστίες σε όλους, μα όλους, τους συμπολίτες μας που αγκάλιασαν την Ανθολογία και συνεχίζουν να τη στηρίζουν. Ας έχουμε πάντοτε κατά νου πως «αυτό που παίρνεις όταν πετυχαίνεις τον στόχο σου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που γίνεσαι όταν τον πετυχαίνεις». Και ο στόχος, από ό,τι φαίνεται, μάλλον επετεύχθη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.