Η Αλεξανδρουπολη στο «Δικτυο Ανθεκτικων Πολεων»

Η μοναδική στην ΠΑΜΘ που υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας μαζί με άλλους 90 δήμους

Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη και μοναδική, μέχρι στιγμής, πόλη της Θράκης και της ΠΑΜ-Θ που εντάχθηκε στο δίκτυο πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.

Η ιδρυτική πράξη του Δικτύου υπεγράφη χθες Τρίτη 12 Μαρτίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος και το οραματίστηκε.

91 δήμοι συνολικά είναι οι δήμοι της χώρας που την υπέγραψαν με την Αλεξανδρούπολη να είναι η μοναδική από την Περιφέρειά μας.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του Δικτύου εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών και εθνικών στρατηγικών για τη μείωση των καταστροφών και αποσκοπεί στη δημιουργία κοινοτήτων ικανών να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως είναι η κλιματική κρίση, αλλά και να προωθούν τη σημασία της μείωσης του κινδύνου των καταστροφών ως συστατικό στοιχείο της αειφόρου ανάπτυξης. Στόχος είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο έργο της για κοινωνίες ασφαλείς και ανθεκτικές, μέσα και από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφόρησης αλλά και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.