Η αιωνια νομιμοποιηση των αυθαιρετων

Την επαναφορά της δυνατότητας εξετάζει το ΥΠΕΝ

Την επαναφορά της δυνατότητας νομιμοποίησης κτιρίων που είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετα ή έχουν σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις φέρεται να δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η νέα ρύθμιση σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές» των προηγούμενων νόμων, δηλαδή θα αφορά μόνο αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το καλοκαίρι του 2011 και δεν βρίσκονται σε «απαγορευμένες» περιοχές, όπως αιγιαλούς και δάση.

Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί, μιας και οι προηγούμενοι νόμοι έδιναν την δυνατότητα νομιμοποίησης, δεν προχώρησαν σε αυτή οι ιδιοκτήτες όλα αυτά τα χρόνια, μιας και η ρύθμιση εφαρμόζεται για πάνω από μία δεκαετία.

Μα πολύ απλά, γιατί ξέρουν ότι ουσιαστικά ποτέ δεν θα χρειαστεί να νομιμοποιήσουν το ακίνητό τους. Αντίθετα πάντα θα δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης, πάντα θα κλωτσάμε την μπάλα παραπέρα, με το Ελληνικό κράτος μάλλον να φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να περιμένει μέχρι να χρειαστεί αν μεταβιβαστούν οι ιδιοκτησίες αυτές, για οποιοδήποτε λόγο, οπότε οι εμπλεκόμενοι θα ασχοληθούν με την νομιμοποίησή τους. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν γίνεται τίποτα σε αυτό το κράτος.

Άλλωστε, αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για κατεδάφιση αυθαιρέτου; 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.