Η αγωνια του συμβουλου πριν απο το Πρωτοδικειο

Την έκδοση των αποτελεσμάτων από τα πρωτοδικεία περιμένουν οι υποψήφιοι

Την έκδοση των αποτελεσμάτων από τα πρωτοδικεία περιμένουν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ώστε να γνωρίζουν αν έχουν εκλεγεί ή όχι, μιας και αφενός οι καταμετρήσεις από το σύστημα της singular μπορεί να έχουν λάθη, τα οποία μπορεί να τους φέρουν στον παράδεισο της εκλογής, ή στην κόλαση της απόρριψης.

Στις φετινές εκλογές τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, μιας και η ανάρτηση από του υπουργείο των αποτελεσμάτων για τους σταυρούς, έστω και ημιτελής, δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, ποιοι είναι μπροστά και μπορούν να είναι πιο ήσυχοι, και ποιοι θα αγωνιούν για τα τελικά αποτελέσματα (στα οποία μπορεί να γίνουν και ενστάσεις).

Το 2019, να θυμίσουμε, δεν είχαμε καμία εικόνα για τους σταυρούς, παρόλο που ξέραμε πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, με αποτέλεσμα τότε να υπάρχει ένας πυρετός αγωνίας, παρόλο που οι συνδυασμοί είχαν κάποια εικόνα των ψήφων.

Σκεφτείτε βέβαια και τους Δημάρχους και τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους στο Διδυμότειχο, όπου δεν γνωρίζουν ακόμα ποιος έχει εκλεγεί Δήμαρχος, κάτι που επηρεάζει και όλους τους υπόλοιπους, και η συγκεκριμένη βαλίτσα μάλλον θα πάει μακριά, μιας και η διαφορά που δείχνει το σύστημα είναι 5 ψήφοι, που είναι αμελητέα ποσότητα όσο αφορά τα αποτελέσματα.

Εκεί θα έχουμε και ενστάσεις επί ενστάσεων, και γενικότερα θα περάσουν πολύ όμορφα στους τρεις μήνες που απομένουν για την ανάληψη της εξουσίας από την νέα Δημοτική Αρχή, όποια και να είναι αυτή.

Όσο για τα τοπικά, κάποιοι ήδη γνωρίζουν, ιδιαίτερα όταν ήταν λίγα τα εκλογικά κέντρα, αλλού και αυτοί περιμένουν τα πρωτοδικεία.  Με τόσες κοινότητες όμως, και τόσους σταυρούς, είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.