Η αγνωστη σχεση της Μαρεβα Μητσοτακη με το Σουφλι

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έκπληξη διαβάσαμε στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Γνώμη» που κυκλοφορεί στον γειτονικό νομό του Έβρου. Ο λόγος για τη συνέντευξη της  Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υπογράφει η κ. Γαλάτεια Λασκαράκη. Μία συνέντευξη αφιερωμένη στην εταιρεία “Zeus and Dione», την οποία έχει συνιδρύσει μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα, και η οποία δημιουργεί πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες και αξιοποιώντας Έλληνες και Ελληνίδες τεχνίτες, από τα πομακοχώρια ως το Σουφλί.
 
Άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη λοιπόν, που φανερώνει την «άγνωστη» αν θέλετε σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με την Θράκη και την περιοχή του Σουφλίου, μία «σχέση» αποτέλεσμα της οποίας είναι τα μεταξωτά του Σουφλίου να φιλοξενούνται στις καλύτερες μπουτίκ του πλανήτη.
 
Μεταξύ άλλων η κ. Μητσοτάκη μίλησε για τα όσα σημαίνει για την ίδια το μετάξι του Σουφλίου υπογραμμίζοντας πως «όταν έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου αυτά τα υφάσματα ένιωσα να ανοίγεται μπροστά μου ένας μεγάλος κόσμος έμπνευσης και δημιουργικότητας. Οι λεπτομέρειες, οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα σχήματα ήταν μοναδικά, με άπειρες συνδυαστικές δυνατότητες, που όλες απεικονίζουν την εργασία και την αφοσίωση ενός ανθρώπου».
 
Αναφέρθηκε στις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής κατά την πρώτη επαφή που είχαν μαζί τους, τονίζοντας όμως ότι ο πρώτος δισταγμός αντικαταστάθηκε από σιγουριά  και εμπιστοσύνη, ενώ εξήγησε πως στον Έβρο και στο Σουφλί συγκεκριμένα παίρνει μέρος και ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία σχεδιασμού υφασμάτων για την εκάστοτε συλλογή, ενώ παράλληλα εκεί δουλεύεται περισσότερο το κομμάτι του κεντήματος.
 

«Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με το πέρασμα του χρόνου. Σίγουρα όλες οι συνεργασίες ξεκινούν επιφυλακτικά, αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι τώρα η συνεργασία μας πηγάζει από την εμπιστοσύνη που έχουμε εμείς στην δεξιοτεχνία τους και αυτές στις προθέσεις μας» επεσήμανε η ίδια ερωτηθείσα σχετικά με τις τεχνίτριες από τα Πομακοχώρια, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση της σε σχέση με το αν θεωρεί ότι η παρακμή της ελληνικής περιφέρειας σε εμπορικό επίπεδο μπορεί να αναστραφεί.
 
«Πιστεύω ότι οποιουδήποτε είδους παρακμή είναι ευκαιρία για μια δημιουργική προσέγγιση και είναι αναστρέψιμη. Είμαστε αρκετά τυχεροί που ζούμε και ανήκουμε σε μία χώρα με τόσο μεγάλη ιστορία στην παραγωγή και στην κατοχή  πρώτων υλών. Όμως όπως κάθε ανάπτυξη, βασίζεται στην θέληση των ανθρώπων και στην σωστή εκμετάλλευση αυτών των χαρακτηριστικών. Πιστεύω στην δημιουργικότητα και στην αφοσίωση των Ελλήνων και πιστεύω πως με τον κατάλληλο τρόπο, την κατάλληλη στιγμή ο κόσμος θα ξαναβρεί την όρεξη, την θέληση και την ελπίδα που είχε χάσει και θα επανέλθει η ανάπτυξη σε όλους τους τομείς» είπε.
 
Τέλος, η κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε πως στο πλαίσιο  του βασικού στόχου της εταιρίας που δεν είναι άλλος από την αναβίωση όλων των τεχνοτροπιών και τεχνικών της  ελληνικής παραγωγής «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη συνεργασία μας με τους παραγωγούς  του Σουφλίου και θα εξελίξουμε την προσπάθειά μας για την προβολή αυτής της παραγωγής τόσο σε λεκτικό επίπεδο μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών προώθησης όσο και σε πρακτικό, μέσω της εξέλιξης της παραγωγής των συλλογών μας» ευχόμενη « η συνεργασία με τον Δήμο και τους παραγωγούς του Σουφλίου να βοηθήσει στην αναβίωση και της καλλιέργειας του μεταξοσκώληκα,  ώστε το Σουφλί να καταστεί και πάλι ένα σημαντικό διεθνές κέντρο παραγωγής μετάξης». Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.