“HOME”: Σε διεθνη διαγωνισμο η ταινια μικρου μηκους του Συλλογου Αγιων Θεοδωρων

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη προβλήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Με την ταινία μικρού μήκους “HOME” σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μυρσίνης Λαντζουράκη συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (RODI) στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας.

Η φετινή διοργάνωση άνοιξε τις «πόρτες» της στην Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με προβολές ταινιών που πραγματεύονται θέματα όπως η προσβασιμότητα, η δύναμη της οικογένειας και η βίωση του εαυτού.  Ανάμεσά τους και η ταινία “HOME” την οποία και παρουσίασαν ο Διοικητικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Ποιμενίδης και η σκηνοθέτης-σεναριογράφος της ταινίας Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Η ταινία “HOME” αποτελεί μία μικρού μήκους ταινία η οποία δημιουργήθηκε ως απόρροια του κινηματογραφικού εργαστηρίου του Συλλόγου και «εξιστορεί» τη ενός ατόμου με νοητική αναπηρία και η πορεία του μέχρι την ένταξη του στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Σκοπός αυτής της μικρού μήκους ταινίας είναι να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει του πολίτες της κοινωνίας μας, αλλά το σημαντικότερο είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον γονέων και δικαστικών συμπαραστατών ατόμων με νοητική αναπηρία και να αποδείξει ότι η διαμονή στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έχει ευεργετικές ιδιότητες για τους ωφελούμενους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να ζουν στο δικό τους σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην περιγραφή της ταινίας «θέλουμε να άρουμε κάθε αμφιβολία και κάθε ενοχή που μπορεί να έχουν οι γονείς και οι δικαστικοί συμπαραστάτες που σκέπτονται να δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξης των ωφελουμένων σε μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.