H «Λιλια» του Χρηστου Χαρτοματσιδη στην σκηνη

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θεατρικού έργου «Λίλια»  του Χρήστου Χαρτοματσίδη μαζί με το «Μπαρ “Οι νεράιδες”», στο βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο, η πανεπιστημιακός  Ιωάννα Παπαδοπούλου που συμμετείχε στο πάνελ της παρουσίασης, μαζί με τον Χάρη Μιχαλόπουλο και την Κατερίνα Σχοινά, μας είχε γνωστοποιήσει ότι η «Λίλια» υπάρχει σχέδιο να ανεβεί στη σκηνή.
 
Η ώρα αυτή ήρθε και ας ετοιμαστούμε και όσοι εκ των κομοτηναίων επιθυμούμε να «αριβάρουμε» στη Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας συγχρόνως παράκληση στην πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, κ. Σοφία Μενεσελίδου, στο χειμερινό της πρόγραμμα αν είναι δυνατόν να φιλοξενήσει και τη συγκεκριμένη παράσταση. Η  πρεμιέρα της «Λίλια»  έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
 
Συντελεστές της παράστασης είναι οι κάτωθι:
 
Υπεύθυνη Παραγωγής: Σοφία Παπαδοπούλου, Σκηνοθεσία: Χάρης Ευστρατίου, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Σίγα, Κίνηση-Χορογραφίες: Κίττυ Μαργαρίτη, Μακιγιάζ-Χτενίσματα: Γωγώ Κόνιαρη
 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: Νίκος Τσολερίδης, Όσιπ Μπρικ: Νίκος Βατικιώτης, Λίλια Μπρικ: Νικολέτα Παπαδοπούλου, Φρουρός Α΄: Δημήτρης Κρίκος, Φρουρός Β΄: Κίττυ Μαργαρίτη/ Αντζέλικα Μ. Αρουτιούνοβα, (διπλή διανομή), Νόρα Πολόνσκαγια: Ιωάννα Γεωργαντά
 
Σημειωτέον ότι η θεατρική «Λίλια» του Χρήστου Χαρτοματσίδη είναι μια από τις γονιμότερες αναγνώσεις της παράφορης αλλά και τραυματικής ερωτικής ιστορίας του Βλαντιμίρ Μαγιακόβσκι με την Λίλια Μπρικ.
 
Μια μέρα νωρίτερα θα γίνει παρουσίαση της «Λίλια» και της συλλογής διηγημάτων «Μπαρ “Οι νεράιδες”» στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία» της Θεσσαλονίκης και θα μιλήσουν η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη,  η «δική μας», του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου,  Ιωάννα Παπαδοπούλου και ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Ευστρατίου.
 
Εξαιρετικά!!! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.