H Φωφη της Κουλας και του Θοδωρου Ορδουμποζανη

Απαρατήρητα

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά συνεχίζει να κρατά την ελληνική και όχι μόνο κοινωνία «παγωμένη». Δύσκολο άλλωστε, ακόμα δυσκολότερο ίσως για όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με το «θηρίο» της αρρώστιας, να αντιληφθεί κανείς το τόσο απρόσμενο και αιφνίδιο «φευγιό» ενός νέου ανθρώπου, που λίγες ημέρες πριν στεκόταν όρθια είτε στο βήμα της βουλής είτε οπουδήποτε αλλού δίχως «ψήγμα» υποψίας αυτού που κυρίευε το κορμί της.

Από την Δευτέρα και έπειτα η Φώφη Γεννηματά πρωταγωνιστεί εκ νέου στα έντυπα, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις αυτή τη φορά εν μέσω αφιερωμάτων στην πολιτική και προσωπική της πορεία, στα όσα κατάφερε μπροστά αλλά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας που συνεπαγόταν η ιδιότητά της ως πολιτικός.

Και αν τα όσα κατόρθωσε στην πολιτική της σταδιοδρομία είναι ευρέως γνωστά, αυτό που συγκινεί ακόμα περισσότερο είναι οι άγνωστες αθέατες πτυχές της προσωπικής της πορείας, που συνθέτουν ένα νέο «πορτραίτο» της.

Μια ακόμη ψηφίδα  στο αθέατο ψηφιδωτό της πορτραίτο  προσέθεσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb ο Αλεξανδρουπολίτης ερευνητής και συγγραφέας Θόδωρος Ορδουμποζάνης, μοιραζόμενος με τους διαδικτυακούς του φίλους, την ιστορία του «ανταμώματος» της συζύγου του Κούλας με την Φώφη Γεννηματά, στο γνώριμο δυστυχώς και για την οικογένειά του «πεδίο μάχης» με την επάρατη νόσο.

Η Φώφη της Κούλας και του Θόδωρου Ορδουμποζάνη όμως…

«Με την πολιτική δεν ασχολήθηκε ποτέ η στήλη μου αυτή. Θα κάνω όμως μια εξαίρεση σήμερα για την Φώφη Γεννηματά! Και ο λόγος: Όταν η μακαρίτισσα σύζυγός μου αγωνιζόταν να αποθεραπευτεί από την ίδια επάρατο νόσο, συναντήθηκε με την Φώφη, στην Κομοτηνή, παραμονές των Ευρωεκλογών, και της ζητήσαμε να μεσολαβήσει να την δεχθούν στο Νοσοκομείο Memorial της Ν. Υόρκης, όπου είχε νοσηλευτεί ο αείμνηστος πατέρας της, αλλά και η ίδια η Φώφη το επισκέπτετο, για το δικό της πρόβλημα τότε τακτικά.

Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση για να την δεχτεί η δικιά της (μια Κύπρια γιατρός). Δεν μπόρεσε όμως με τον καθηγητή που θέλαμε εμείς με τον οποία μπροστά μας επικοινώνησε, με την αιτιολογία ότι σταμάτησε να εξετάζει ασθενείς. Και μετά την επιστροφή της συζύγου μου από το Memorial, όπου είχε τελικά εισαχθεί με μεσολάβηση ανωτάτου στελέχους του Ομίλου Λάτση, κατ΄ επανάληψη επικοινώνησε μαζί της και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας της.

Και πάντα η επωδός της ήταν «Θα την κερδίσουμε τη μάχη Κούλα». Και δεν θα ξεχάσω το τηλεφώνημά της για να με συλλυπηθεί, όταν έμαθε για τον θάνατό της. Δυστυχώς και οι δύο έχασαν τελικά την μάχη με την επάρατο νόσο. Άφησαν όμως πίσω τους τον αγώνα τους, το θάρρος τους, την ανθρωπιά τους και τα χαμόγελά τους. Αυτά δεν μπόρεσε να τους τα στερήσει μέχρι την τελευταία τους στιγμή η επάρατος νόσος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ Φώφη, ως ύστατο χαιρετισμό! Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα, εκεί θα σε περιμένει η Κούλα, για να σου πει και αυτή ένα μεγάλο ευχαριστώ!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.