Γκρινια για το Δημοτικο Συμβουλιο Νεων στο… Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Επιφυλάξεις και παρατηρήσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Η δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο ήδη δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, αποτέλεσε αφορμή για γκρίνια στο κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όσο αφορά από ποιους θα αποτελείται, αλλά και πώς αυτό θα λειτουργεί.

Αρχικά η πρόεδρος κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ανέγνωσε προς το σώμα την ανακοίνωση, που έχει δημοσιευτεί και στον τύπο, για την δημιουργία του Συμβουλίου, ζητώντας παράλληλα από τους Συμβούλους να το ανακοινώσουν και σε νέους της πόλης μας που μπορεί να γνωρίζουν, σημειώνοντας μάλιστα πως θα ήταν καλό να υπάρξουν περισσότεροι νέοι από τη μειονότητα αλλά και γυναίκες, που αυτή τη στιγμή υποεκπροσωπούνται.

Τα μέλη του Συμβουλίου θα οριστούν με κλήρωση από τους ενδιαφερόμενους, και αυτό ήταν το πρώτο σημείο το οποίο έφερε «τριβές» με τον επικεφαλής της Σύμπραξής Προοπτικής κ. Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος είχε θητεύσει παλιότερα ως ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, ένας παλιός θεσμός ο οποίος ατόνησε, να σημειώνει πως ενώ συμφωνεί με την ιδέα, αναρωτήθηκε γιατί θα γίνει κλήρωση και όχι εκλογές, που θα έδινε μια πιο ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική εμπειρία.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή ζήτησε να παραταθεί η προθεσμία, θεωρώντας πως το όριο της 31ης Μαρτίου δεν είναι επαρκές ώστε να συμμετέχουν αρκετοί νέοι της πόλης, ζητώντας να μην περιοριστεί στην αρχή του ο θεσμός σε μια κλειστή ομάδα.

Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά και άλλες επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, τονίστηκε από την Πρόεδρο και το Δήμαρχο, πως αυτό το συμβούλιο οργανώνεται από μια ομάδα νέων, και όχι από τον ίδιο το Δήμο Κομοτηνής, για αυτό σε πρώτη φάση οι ίδιοι επέλεξαν την κλήρωση, και θα αποφασίσουν, αφού ξεκινήσει τη λειτουργία του το Συμβούλιο, πως θα γίνεται η επιλογή στη συνέχεια, με τον Δήμο Κομοτηνής να λειτουργεί μόνο επικουρικά. Παρόμοια ήταν και η απάντηση στην κ. Λαφτσή, όσο αφορά τους χρόνους δήλωσης ενδιαφέροντος. Οι απαντήσεις δεν φάνηκε να ικανοποιούν οποιαδήποτε πλευρά, που δεν πείστηκαν για την αδυναμία παρέμβασης του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, καυτηρίασε το θεσμό των συμβουλίων, μέσα από τα οποία προωθούνται οι αρχές της ελεύθερης αγοράς και η χειραγώγηση των νέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.