Γκρινια… εφερε η «Η χαρα της Δουκινιως»

Η χρηματοδότηση με 2.500 χιλιάδες ευρώ για το μουσικό χοροθέατρο που ανεβάζει ο Σύλλογος Εβριτών έφερε γκρίνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την χρηματοδότηση με 2.550 ευρώ του Μουσικού χοροθεάτρου «Η χαρά της Δουκινιώς», το οποίο ανεβάζει ο Σύλλογος Εβριτών, ενέκρινε το περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, όχι όμως χωρίς γκρίνιες από την πλευρά της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα του επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτη Καραλίδη.
 
Η περιφέρεια θα καλύψει τα έξοδα για τα ηχητικά και τα φώτα της εκδήλωσης καθώς και τις ξυλουργικές και μεταλλουργικές εργασίες στο μεγάλο σκηνικό που δημιουργεί ο σύλλογος για τη συγκεκριμένη παράσταση, το οποίο και απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού για το έργο.
 
Και εκεί φαίνεται πως εδράζεται η αντίδραση του κ. Καραλίδη, ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορεί κάθε σύλλογος να ζητά χρήματα για σκηνικά για μια παράσταση, τη στιγμή μάλιστα που έχει ζητήσει χρήματα και από άλλο φορέα της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Ταμείο.
 
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Χρήστου Μέτιου, ο οποίος τόνισε πως ο Σύλλογος Εβριτών είναι ένας σημαντικός σύλλογος της Ροδόπης με σημαντική και ουσιαστική δράση, ενώ η συγκεκριμένη παράσταση αξίζει να υποστηριχθεί.
 
Τελικά η χρηματοδότηση εγκρίθηκε, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα για την ίδια παράσταση ο Δήμος Κομοτηνής χρηματοδότησε το Σύλλογο με 3.000 ευρώ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.