Γιορτες παντου, και στη Ροδοπη τζιφος

Αρκετές οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις στη «γειτονιά» μας

Έχει αρχίσει να γεμίζει με εκδηλώσεις το φθινόπωρο, πολλές από τις οποίες είχαν σταματήσει με τον κορωνοϊό, αλλά τώρα φαίνεται πως επιστρέφουν δριμύτερες, δίνοντας την ευκαιρία για εκδρομές σε μικρούς και μεγάλους.

Ήδη έχουμε δει στη γειτονιά μας αρκετές, και προγραμματίζονται και άλλες, από γιορτές κάστανου και καρυδιού, σε γιορτές μανιταριών, ακόμα και αυγόφετας, αλλά και τσίπουρου, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ξανά το Σουφλί στις 11-12 Νοεμβρίου.

Οι γιορτές αυτές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, συγκεντρώνουν επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή κυρίως σε οικισμούς, αναδεικνύοντάς τους αλλά και βοηθώντας όσους βρίσκονται σε αυτούς να μάθουν κάτι παραπάνω για την περιοχή.

Δυστυχώς σε εμάς, δεν φαίνεται να γίνεται κάτι ανάλογο, και δεν βλέπουμε και κάποια προθυμία για αυτό, εκτός και αν οι φίλοι μας στο ιχθυοτροφείο του Κάρδαμου αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν κάποια γιορτή πέστροφας.

Ακόμα και η γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και είχε δυνατότητες να επεκταθεί στο μέλλον, έπεσε θύμα της κόντρας του Δημάρχου με τον τοπικό Σύλλογο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε την περιφέρεια της Ροδόπης κενή δράσεων το φετινό φθινόπωρο.

Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα, μαζί με την πανδημία, θα εξομαλυνθούν το επόμενο διάστημα και θα μπορέσουμε να δούμε τους τοπικούς συλλόγους, ιδιαίτερα στους οικισμούς, να δραστηριοποιούνται και να αναδεικνύουν τον τόπο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.