«Γιορταζουμε τη θεληση μας ν’ αλλαξουμε τη ζωη μας»

Το μήνυμα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κομοτηνής για την 8η Μαρτίου

Με σύνθημα «Γιορτάζουμε τη θέλησή μας ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας. Είμαστε μαζί» η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κομοτηνής δημιούργησε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μάλιστα σε  ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει πως «παρά το γεγονός ότι το νομικό καθεστώς της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των γυναικών στην πατρίδα μας έχει αναμφισβήτητα βελτιωθεί  τις τελευταίες δεκαετίες,  η ισότητα των φύλων ακόμη δεν αποτελεί πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή».

Αναφερόμενη δε στην παρούσα συγκυρία η Επιτροπή σημειώνει πως «οι γυναίκες, σήμερα, έχουν πληγεί  δυσανάλογα από τη νόσο COVID-19, είτε λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, είτε λόγω του ότι  έχουν επωμισθεί αποκλειστικά τις ευθύνες για τη φροντίδα άλλων εξαρτημένων ατόμων,  πέραν των παιδιών, λαμβανομένης υπόψη της  μη αμειβόμενης και άνισης ευθύνης για τη φροντίδα των οικιακών εργασιών. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων  στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στους τομείς της κοινωνικής εργασίας, της εκπαίδευσης, του λιανικού εμπορίου».

«Η επίτευξη της ισότητας των φύλων και η εξάλειψη των στερεοτύπων έχει κεντρική σημασία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μία δημοκρατική κοινωνία, τον σεβασμό του κράτους δικαίου, την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα» υπογραμμίζει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κομοτηνής και χαιρετίζοντας την 8η του Μάρτη, στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Δήμου μας, με ένα βιντεάκι και μ’ ένα μήνυμα: «Γιορτάζουμε τη θέληση μας ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας».

Ταυτόχρονα θέτει τους ακόλουθους στόχους:

-Την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και του σεξισμού.

-Την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

-Την  εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης των γυναικών στη δικαιοσύνη και την εργασία.

-Την  επίτευξη της ισόρροπης συμμετοχής γυναικών και ανδρών στην πολιτική και στις δομές της δημόσιας λήψης αποφάσεων.

-Την επίτευξη της ενσωμάτωσης της οπτικής του φύλου σε όλες τις πολιτικές και τα μέτρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.