Γιορτασε τα «Ονομαστηρια» γενεθλια του, ο Πολιτιστικος Συλλογος περιοχης Βυζαντινου Φρουριου Κομοτηνης

Τα «ονομαστήρια» γενέθλια αλλά και τα 15 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 29 Νοεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων. Σε εύθυμο κλίμα μέλη και φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές.
 

Την εκδήλωση άνοιξε, απευθύνοντας χαιρετισμό και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων, η  κ. Βιβή Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου. Η κ. Χατζηγεωργίου, εκδήλωσε την μεγάλη της χαρά για την προσέλευση του πολυπληθούς κόσμου, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση του Συλλόγου, αλλά και για τον Κομοτηναίο ομιλητή,  κ. Θανάση Πανδρευμένο. Θύμισε δε ότι ο Σύλλογος δραστηριοποιείται, έχοντας ως βάση τον Πολιτισμό, για να δεσμευτεί ότι το έργο του Συλλόγου θα συνεχιστεί τόσο με δράσεις όσο και εκδηλώσεις αλλά και εκδρομές σε αρχαιολογικούς και ψυχαγωγικούς χώρους.  
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο λόγος δόθηκε στον κ. Θανάση Πανδρευμένο, αρχιτέκτονα στο επάγγελμα αλλά και συγγραφέα. Ο κ. Πανδευμένος, μέσα από την υπέροχη αφήγησή του, με θέμα «Διατροφικές συνήθειες της Θράκης», ενημέρωσε το ακροατήριο της αίθουσας της Λέσχης Κομοτηναίων, σχετικά με τις τότε διατροφικές συνήθειες των Θρακών και τα ιδιαίτερα φαγητά της Θράκης.
 

Μετά το τέλος της ομιλίας προσφέρθηκε στους καλεσμένους της εκδήλωσης, κρύο πιάτο, αποτελούμενο από κολοκυθοκεφτέδες, που έφτιαξε ο κ. Θανάσης Πανδρευμένος, γιαλαντζί ντολμαδάκια από την γραμματέα του Συλλόγου κ. Ευγενία Μυλαράκη-Πουρνάρα, κρεατόπιτα, ποτό και βέβαια η απαραίτητη τούρτα. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο ήχος του πιάνου, με αρμονικές μελωδίες. Η εκδήλωση έκλεισε αισιόδοξα για τη συνέχιση του Συλλόγου εις έτη πολλά ακόμα.
 
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Χρόνια πολλά κι από εμάς στον Σύλλογο. ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.