Γιωργος Καρακωστιδης: «Τα αλυτα προβληματα προσβασιμοτητας της πολης μας ειναι εκει εξω και ειναι παρα πολλα»

Οι περιπτώσεις στις οδούς Νικ. Ορφανουδάκη και Κρητών

Σημεία της πόλης που απαιτούν παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους εντοπίζει ο συντοπίτης μας κ. Γιώργος Καρακωστίδης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου συνοδεύει το σχόλιο του με σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις οδό Νικ. Ορφανουδάκη, ακριβώς δίπλα στο Δημαρχικό Μέγαρο της πόλης και την οδό Κρητών στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Όπως εξηγεί αναλυτικά ο ίδιος «η 1η φωτογραφία μας αποκαλύπτει τη «διαχρονική αδιαφορία»  του Δήμου να απομακρύνει τόσο τους 5 φωτιστικούς στύλους από την μία πλευρά του δρόμου, απελευθερώνοντας έτσι το εν λόγω πεζοδρόμιο, όσο και να επισκευάσει το υφιστάμενο πεζοδρόμιο της άλλης πλευράς του δρόμου το οποίο συνεχίζει να παραμένει απροσπέλαστο, αφού διακόπτεται απότομα και επικίνδυνα, δίνοντας προτεραιότητα πρόσβασης οχημάτων (!) στο υπόγειο του Δήμου. Αποτέλεσμα της παραπάνω αδιαφορίας του Δήμου είναι η χρόνια απαγόρευση (επί της ουσίας) διέλευσης πεζών στα πεζοδρόμια της Νικ. Ορφανουδάκη. Φυσικά ούτε λόγος για κυκλοφορία στα δύο πεζοδρόμια από οικογένειες με καρότσια αλλά και ΑΜΕΑ οι οποίοι  αναγκάζονται να κυκλοφορούν εντός του δρόμου διακινδυνεύοντας ακόμη και την ζωή τους. Ως κερασάκι σε τούρτα έρχεται να συμπληρώσει στο ίδιο χώρο, ο επί χρόνια  ανενεργός και χωρίς συσκευή τηλεφωνικός θάλαμος (ΟΤΕ) στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου». 

«Οι αρμόδιοι του Δήμου Κομοτηνής εύκολα και χωρίς κόπο μπορούν να διαπιστώσουν όλα τα παραπάνω ανοίγοντας απλά το παράθυρο του γραφείου τους από την Νικ. Ορφανουδάκη» σχολίασε ο κ. Καρακωστίδης. 

 Όσο για το δεύτερο σημείο που εντόπισε προβλήματα προσβασιμότητας σημειώνει πως  «αφορά ένα πολυσύχναστο κεντρικό σημείο στην οδό Κρητών, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μια κατασκευασμένη ράμπα (αλήθεια για ποιους;) στην οποία ξέχασαν (χρόνια τώρα) να απομακρύνουν μια κολώνα φωτισμού και μια πινακίδα που επιτρέπει το παρκάρισμα».  

«Αυτά και πολλά, πολλά ακόμη συμβαίνουν σε μια πόλη που βραβεύτηκε πριν 3 χρόνια με το Βραβείο: «Ειδική μνεία για την πόλη που αντιμετώπισε την προσβασιμότητα σαν ευκαιρία» στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προσβάσιμων Πόλεων 2021» ανέφερε στο σχόλιο του ο κ. Καρακωστίδης προτρέποντας τη Δημοτική Αρχή της πόλης «να μην επαναπαύεται σε κάποιες βραβεύσεις που φυσικά είναι πολύ θετικές». «Τα άλυτα προβλήματα προσβασιμότητας της πόλης μας είναι εκεί έξω και είναι πάρα πολλά» τόνισε κλείνοντας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.