Γιατι τοση δυστοκια στο Ξανθιωτικο Καρναβαλι;

Έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή σύμφωνα με τους συλλόγους

Προ λίγων ημερών, η κάμερα του ΠτΘ είχε βρεθεί στην Ξάνθη, και είχε συνομιλήσει με πολίτες για το καρναβάλι της πόλης τους, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα το οποίο έχει βρει και πολλούς μιμητές.

Και ενώ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, το καρναβάλι θα είναι πολύ πιο μεγάλο και θα προσελκύσει και πάλι πολύ κόσμο, υπάρχει προβληματισμός στους διοργανωτές, όπως φάνηκε και στην έκτακτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Ξάνθη.

Ένα από τα μείζονα προβλήματα που αναδείχθηκαν είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο καρναβάλι, με συλλόγους να μένουν με πολλές αδιάθετες στολές, με κάποιους να τονίζουν πως οι μισές δεν διατέθηκαν.

Κάποια από τα προβλήματα μπορούν να αποδοθούν στην μετάβαση από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, που διοργάνωνε όλα αυτά τα χρόνια τις εκδηλώσεις, στο Δήμο Ξάνθης, όμως υπάρχει μερίδα συμμετεχόντων, που θεωρεί πως το καρναβάλι έχει βαλτώσει, απόψεις που έχουν φτάσει και σε εμάς στην Κομοτηνή.

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος, και σίγουρα δεν είμαστε σίγουροι πού θα πάει ο θεσμός από εδώ και πέρα, αν και ο νέος Δήμαρχος φαίνεται να έχει ιδέες, κάτι που μπορεί να πάει καλά, αλλά και πολύ, πολύ λάθος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.