Γιατι τοσα σκουπιδια;

Οι πρόσφατες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, για το θέμα των απορριμμάτων και της γενικότερης καθαριότητας στην πόλη, ήταν στο μυαλό μας αρκετά τις τελευταίες ημέρες, και φαίνεται όχι μόνο σε εμάς.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που τράβηξε αναγνώστης μας, το βράδυ της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου, οι δύο ημιυπόγειοι κάδοι, στην πλατεία που βρίσκεται στην οδό Ταταούλων στους Στρατώνες, είχαν γεμίσει και είχαν υπερχειλίσει, με πολλά σκουπίδια να βρίσκονται χύδην στο έδαφος και να έχουν σκορπίσει.

Αν σκεφτούμε πως οι ημιυπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν για να υπερκαλύψουν τις ανάγκες μιας γειτονιάς για την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και για να κρατήσουν πιο καθαρή την πόλη, φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση ότι απέτυχαν.

Με δεδομένο μάλιστα πως η περίοδος αποκομιδής δεν ήταν τόσο μεγάλη σε σχέση με άλλες εορταστικές περιόδους, αφού οι αργίες συνέπιπταν με το Σαββατοκύριακο, η εικόνα είναι επόμενο να δημιουργεί προβληματισμό.

Είμαστε σίγουροι πως ο καθένας θα έχει διαφορετική άποψη για το ποιος φταίει, ανάλογα με την οπτική του: ο Δήμος που δεν καθαρίζει, ή οι δημότες που παράγουν τόσα σκουπίδια (ή η σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία, διαλέγετε και παίρνετε).

Όποιος όμως και αν είναι ο λόγος για αυτό το φαινόμενο, που όπως μας αναφέρουν δεν είναι το μοναδικό, σημαντικότερο δεν είναι οι αλληλοκατηγορίες, αλλά να βρεθεί λύση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.