Γιατι οχι στην Κομοτηνη η Σχολη Δικαστικων Υπαλληλων;

Η πόλη διαθέτει τις υποδομές και το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό

Μεταξύ των ειδήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Δημήτρη Ερελιάδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα ήταν και αυτή της οσονούπω λειτουργίας Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων.

Ειδικότερα σύμφωνα και με το δελτίο τύπου του βουλευτή αλλά και τα όσα κατέθεσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου πρόκειται για την λύση που προτείνει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση ενίσχυσης των δικαστηρίων όλης της χώρας με επιπλέον προσωπικό ώστε να διασφαλιστεί εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό για την πλήρη στελέχωση και κάλυψη των αναγκών τους.

Η Σχολή αυτή μάλιστα φαίνεται πως αναμένεται να δημιουργηθεί στην Αθήνα.

Καλοδεχούμενη σαφώς κάθε λύση που προτείνεται πολύ δε περισσότερο που μετουσιώνεται σε πράξεις για την επίλυση τόσο σοβαρών ζητημάτων όπως η υποστελέχωση των δικαστηρίων όλης της χώρας, ωστόσο διερωτόμαστε ως προς την επιλογή της πόλης όπου θα δημιουργηθεί η Σχολή. Κι αυτό διότι κατά την δική μας τουλάχιστον άποψη η Κομοτηνή θα μπορούσε κάλλιστα να «διεκδικήσει» τουλάχιστον την λειτουργία της Σχολής, δεδομένης τόσο της λειτουργίας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ και της Σχολής Δικαστών που λειτουργεί όσο και του γεγονότος ότι αποτελεί έδρα του Εφετείου Θράκης.

Συν τοις άλλοις ένα τέτοιο σενάριο θα αποδείκνυε στην πράξη και την καταγεγραμμένη σε επίπεδο ανακοινώσεων, διάθεση ενίσχυσης της Θράκης και από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.