Γιατι οχι κοινη υποδοχη φοιτητων απο Δημο και ΔΠΘ;

Ενοποίηση δράσεων υποδοχής των Τμημάτων και του φεστιβάλ του Δήμου

Με τους πρωτοετείς φοιτητές να έχουν έρθει πλέον στην πόλη μας (κάποιοι καθυστέρησαν λόγω των εκλογών) τα τμήματα του ΔΠΘ έχουν ξεκινήσει τις δράσεις υποδοχής, ξεκινώντας από το ΤΕΦΑΑ και με τα άλλα να ακολουθούν.

Βέβαια οι περισσότερες δράσεις περιλαμβάνουν γνωριμία των φοιτητών με το τμήμα, στις αίθουσές του, και σε κάποιες περιπτώσεις με την πόλη, παρόλο που αυτές αποτελούν την εξαίρεση.

Βέβαια αυτό δεν ίσχυε πάντα, μιας και οι παλιότεροι θυμούνται ακόμα τις εποχές που οι υποδοχές γινόταν… με χορούς και γλέντι, με ένα παλιό φοιτητή, και πλέον καθηγητή του Πανεπιστημίου, να μιλά με θέρμη για εκείνες τις ημέρες, που πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όχι τόσο λόγω μιας επίπλαστης σοβαροφάνειας, αλλά περισσότερο λόγω έλλειψης πόρων.

Σε αυτό όμως ίσως μπορεί να υπάρξει λύση, αν και χρειάζεται πολλή συνεννόηση, και αρκετή κατανόηση από τις δύο πλευρές, με την «ενοποίηση» κατά κάποιον τρόπο των δράσεων υποδοχής από τα Τμήματα του ΔΠΘ, με την γιορτή που έχει ξεκινήσει να διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής, ακριβώς για την υποδοχή των φοιτητών.

Ήδη φυσικά υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, και στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αλλά ίσως θα μπορούσε να γίνει πιο στενή, με τους πρωτοετείς που ούτως ή άλλως θα παρακολουθήσουν τις δράσεις εξοικείωσης με το πανεπιστήμιο, να έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια να επισκεφτούν μαζικά το χώρο του Φεστιβάλ, ο οποίος φυσικά θα μετακινηθεί πιο κοντά σε αυτούς, πιθανότατα στο πάρκο της Περιφέρειας και στον πεζόδρομο μεταξύ παλιάς Νομικής και 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Εκεί μπορεί να στηθεί και το street food festival, εκεί και οι διάφοροι σύλλογοι, όπως έκαναν και φέτος, έχοντας όμως περισσότερους φοιτητές να περνούν από εκεί και να πλησιάζουν τις δράσεις.

Όπως είπαμε, μια τέτοια δράση απαιτεί σημαντική προσπάθεια συντονισμού, και από τις δύο πλευρές, όμως θεωρούμε πως από τη στιγμή που έχουμε πολλά τμήματα εντός Κομοτηνής, τους χώρους αλλά και τη διάθεση, μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να συνδυαστούν τα δύο, και να βελτιωθούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.