Γιατι οχι και στους οικισμους;

Απαρατήρητα

Την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή την ανάπλαση των δύο κεντρικότερων σημείων της πόλης μας, της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη να τύχουν ανάλογης προσοχής και γειτονιές πέρα του κέντρου, οι οποίες έχουν επίσης ανάγκη μέριμνας και προσοχής (και θα την έχουν ακόμα περισσότερο όταν ολοκληρωθούν τα έργα για τους αγωγούς φυσικού αερίου).

Όμως φαίνεται πως και εδώ είχαμε και εμείς μείνει στα στενά όρια της πόλης, μιας και όπως μας υπενθυμίστηκε, πέρα από τις γειτονιές, υπάρχουν και οι οικισμοί, οι οποίοι επίσης χρειάζονται περισσότερη προσοχή, από ακόμα περισσότερες απόψεις.

Ήδη βέβαια γίνονται κάποιες παρεμβάσεις (οι πλατείες του Ροδίτη και του Θρυλορίου για παράδειγμα) όμως πρέπει η εικόνα, και η προσέγγιση, να είναι ολιστική, όπως έγινε και στο κέντρο της πόλης.

Και δεν μιλάμε για μεγάλα έργα (και κόστος), αλλά μικρές αλλαγές και προσθήκες, που θα μπορούν να γίνονται στο πλαίσιο της συντήρησης, και θα βοηθήσουν να αποκτήσουν χαρακτήρα οι δημόσιοι χώροι των οικισμών, τον οποίο, πλην εξαιρέσεων, είναι αλήθεια πως τον χρειάζονται.

Και όπως στους κεντρικούς χώρους της πόλης, είναι καλό να αρχίσει η συζήτηση, και μάλιστα με αφορμή την τελευταία πρόταση. Να έχουμε τουλάχιστον ένα μπούσουλα πού βαδίζουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.