Γιατι να μην πουλαμε εισιτηρια για το Περιφερειακο;

Απαρατήρητα

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, μετά από μερικούς μήνες, η αντιπολίτευση στην Περιφέρεια ΑΜΘ θα υποχρεώσει το προεδρείο σε ειδική συνεδρίαση, με 8 θέματα αυτή τη φορά, αντί των 5 της προηγούμενης.
 
Μάλιστα μαζί με τα θέματα, αυξήθηκαν και οι υπογράφοντες, αφού στους συμβούλους της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας», που ήδη συμπλήρωναν το 1/3 των συμβούλων που απαιτούνται, προστέθηκαν αυτοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης», με τον αριθμό τους να ανέρχεται στους 26, δηλαδή την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου (οι σύμβουλοι είναι 51).
 
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε για ακόμα μια φορά ομηρικές μάχες στο Περιφερειακό, το οποίο πλέον μοιάζει περισσότερο με ρωμαϊκή αρένα, παρά με χώρο λήψης αποφάσεων.
 
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το προηγούμενο συμβούλιο που προκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κράτησε σχεδόν 6 ώρες, και ήταν τόσο αποτελεσματικό, που 2 από τα 5 θέματα επανέρχονται στο καινούριο.
 
Να έρχονται θέματα εκτός ημερησίας ή με αίτημα της αντιπολίτευσης δεν είναι κάτι καινούριο, άλλωστε αποτελούσε πάγια πρακτική, παρόλο που ποτέ δεν γινόταν τόσο τυπικά.
 
Το γεγονός όμως ότι επανερχόμαστε, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην γενικότερη λειτουργία του συμβουλίου, και αυτό αφορά όλους τους συμβούλους.
 
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η έντονη αντιπαράθεση αργά ή γρήγορα θα κοπάσει, για το καλό των πολιτών πρωτίστως αλλά και για τους ίδιους τους συμβούλους, γιατί τόση ένταση, τόσο συχνά, δεν μπορεί να είναι καλή για την υγεία τους.
 
Διαφορετικά θα χρειαστεί να αρχίσουμε να κόβουμε εισιτήρια, να λύσουμε τουλάχιστον έτσι το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της ΠΑΜΘ. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.