Γιατι δεν συστηνεται η χρηση γαντιων στους εισπρακτορες διοδιων;

Η απάντηση της εταιρείας

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια οχτώ αυτοκινητόδρομων της χώρας μεταξύ των οποίων η Εγνατία Οδός, απαντώντας στις κατηγορίες πολιτών περί μη χρήσης γαντιών από τους εισπράκτορες διοδίων προς αποφυγή μετάδοσης κορωνοϊού.
 
 Η εταιρεία επισημαίνει πως «μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει οδηγία του ΕΟΔΥ που να συνιστά τη χρήση γαντιών στις χρηματικές συναλλαγές» για να εξηγήσει πως «ο ΕΟΔΥ αναφέρει συγκεκριμένα ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το συστηματικό πλύσιμο των χεριών και την τακτική αντισηψία».
 
«Έτσι» τονίζει η εταιρεία «τα μέλη της HELLASTRON, των σύγχρονων Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών με Διόδια, συνιστούν στους εργαζόμενους που χειρίζονται χρήματα συχνή απολύμανση των χεριών, σχολαστικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι και αποφυγή επαφής με τη μύτη, το στόμα και τα μάτια. Αυτός είναι, κατά τον ΕΟΔΥ, ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος προστασίας από τον ιό».
 
«Για όλους τους συναλλασσόμενους, ασφαλέστερες μέθοδοι από τη χρήση μετρητών είναι η χρήση καρτών POS και η διέλευση με ηλεκτρονικό πομποδέκτη» υπογραμμίζει η εταιρεία για να διαβεβαιώσει κλείνοντας πως «σε κάθε περίπτωση οι σταθμοί διοδίων των εταιρειών-μελών της HELLASTRON εφοδιάζονται συστηματικά με αντισηπτικά, μέσα απολύμανσης και ατομικής καθαριότητας και οι εργαζόμενοι σε αυτούς έχουν λάβει ήδη από την έναρξη της κρίσης αναλυτικές έγγραφες οδηγίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ατομικής υγιεινής και αποφυγής μετάδοσης του ιού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.