Για τους Ελληνες ομογενεις της Ρουμανιας τραγουδησε η χορωδια «Ευμολπος»

Απαρατήρητα

Για τους Έλληνες ομογενείς της Ρουμανίας τραγούδησε η χορωδία «Εύμολπος» το Σάββατο 14 Απριλίου σε επίσκεψή της στην έδρα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας που βρίσκεται στο Βουκουρέστι.
 
Τα 32, συνολικά, μέλη της εξέφρασαν την χαρά τους, μιας και η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε «υπό την αιγίδα των καλών σχέσεων της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.
 

Ο «Εύμολπος» με τον  μαέστρο, κ. Σάκη Βαργιεμτζίδη είχε βρεθεί, όπως είναι γνωστό, στο Πιτέστι της Ρουμανίας το τριήμερο 13 με 15 Απριλίου, εκπροσωπώντας  τη Ροδόπη και τη Θράκη στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών «Antonio Vivaldi», ένα φεστιβάλ που μετρά 30 χρόνια πολιτιστικής παράδοσης, με παράλληλες διοργανώσεις να πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
 
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά συμμετοχή της χορωδίας σε διεθνή εκδήλωση, μιας και είχαν προηγηθεί άλλες δύο, στην Κωνσταντινούπολη το 2014 και   στο Σλίβεν της Βουλγαρίας το 2015.
 
Εμείς συγχαίρουμε τον «Εύμολπο» για την προβολή της περιοχής μας σε διεθνή εμβέλεια και ευχόμαστε να ακολουθήσουν πολλές ακόμη συμμετοχές σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις! Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.