Για τον κ. Βαθιωτη

Απαρατήρητα

Οι δολοφονίες χαρακτήρων δεν είναι φαινόμενο ξένο από την εποχή που ζούμε. Η ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης επέτεινε το φαινόμενο σε σημείο που πλέον να θεωρείται «φυσιολογικό». Από τον κανόνα  αυτό δυστυχώς εξαίρεση δεν αποτελούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρωτοστατώντας μάλιστα συχνά.
 
Η διαπίστωση αυτή αν και δεν είναι καινούργια, είναι αναγκαία προκειμένου να θίξουμε το ζήτημα διάφορων δημοσιευμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους στον πανελλαδικό ηλεκτρονικό Τύπου και αφορούν το πρόσωπο του αναπληρωτή καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη. Από τα κείμενα που υπέπεσαν στην αντίληψή μας διαπιστώνουμε πως κοντά στα άλλα επιχειρείται και μια προσπάθεια αμφισβήτησης (για να το θέσουμε κομψά) της επιστημονικής επάρκειας του κ. Βαθιώτη.
 
Κάτι που όμως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως είναι απολύτως ψευδές. Ο γράφων ως φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, το μακρινό πλέον 2007, παρακολούθησε τα μαθήματα του κ. Βαθιώτη. Έχοντας λοιπόν ίδια εμπειρία, μετά βεβαιότητας μπορεί να καταθέσει πως ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης είναι υπόδειγμα πανεπιστημιακού δασκάλου. Με αδιαπραγμάτευτο ήθος και έκδηλη την αγωνία μέσα στην αίθουσα του δασκάλου που θέλει να περάσει τις γνώσεις του στους μαθητές. Προσιτός και πρόθυμος πάντα να λύσει απορίες και πάντα με επιμονή στην ακριβή επιστημονική διατύπωση. 
 
Όσο για τις προσωπικές του απόψεις, αυτές, το γράψαμε ήδη, είναι προσωπικές και έχει κάθε δικαίωμα να έχει, όπως και κάθε πολίτης. Άλλωστε δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας κάποια προσπάθεια επιβολής τους σε κανέναν.
 
Αυτά τα ολίγα όχι προς υπεράσπιση του κ. Βαθιώτη (είναι παραπάνω από ικανός να υπερασπίζεται τον εαυτό του) αλλά γιατί η ανθρωποφαγία ποτέ δεν ήταν στις διατροφικές μας επιλογές. Και κυρίως γιατί η «καλή μαρτυρία», όταν ένας άνθρωπος βάλλεται τόσο σφόδρα, οφείλει να αποτυπώνει στον δημόσιο λόγο τον αναγκαίο αντίλογο.

Χ.Λ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.