Για τις ουρες στα φαρμακεια

Η εξήγηση του Α. Τσαπέκου

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε και να ανακοίνωσε νέο πλαφόν στις τιμές των PCR και rapid test, με την μέγιστη τιμή του δεύτερου να διαμορφώνεται στα 10 ευρώ ωστόσο όπως πολύ σωστά γνωρίζουμε και επισημαίνουν και οι αναγνώστες μας ήδη οι τιμές στην «αγορά» είναι χαμηλότερες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου οι προχθεσινές ανακοινώσεις δεν επέφεραν καμία αλλαγή στην λειτουργία των φαρμακείων και στη διανομή των self test πλην του ότι στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς και μαθητές θα δίνονται σε πακέτα των πέντε έως και το προσεχές Σάββατο διευκολύνοντας λίγο τη διαδικασία.

Από εκεί και ύστερα ωστόσο ο κ. Τσαπέκος υπενθύμισε την πάγια θέση των φαρμακευτικών συλλόγων για την θέσπιση μίας και σταθερής τιμής στη διενέργεια του rapid test στα φαρμακεία, που αυτή τη στιγμή κυμαίνονται περίπου στα 7 ευρώ, με αρκετές όμως περιπτώσεις που η τιμή «πέφτει» ακόμα και στα 4 ευρώ.

Αυτή ακριβώς η πρακτική και η «ελευθερία» στην τιμή είναι και ο κύριος λόγος δημιουργίας μεγάλων ουρών όπως εξήγησε ο κ. Τσαπέκος έξω από συγκεκριμένα φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια καθώς οι πολίτες αναζητούν την φθηνότερη λύση, αποδεχόμενοι ακόμα και την ταλαιπωρία που η αναμονή αυτή συνεπάγεται.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και σε αιτιάσεις πολιτών που ζητούν την παρέμβαση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου για την «αντιμετώπιση» των μεγάλων ουρών, τονίζοντας πως «ο κόσμος είναι αυτός που δημιουργεί την ουρά επιλέγοντας το σημείο στο οποίο θα κάνει τον έλεγχο επομένως θα πρέπει να υποστεί και την ουρά που δημιουργείται».

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης πάντως εξήγησε πως πέραν του πρακτικού ζητήματος που αφορά στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών μια σταθερή και ενιαία τιμή θα βοηθούσε και την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς θα αποφεύγονταν οι πολύωρες αναμονές και οι ουρές με την κατανομή των ενδιαφερομένων σε όλα τα φαρμακεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.