Για την παγκοσμια ημερα κατα του Παιδικου Καρκινου…

…που επισκιάστηκε από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στις 14 Φλεβάρη όλοι θυμηθήκαμε την γιορτή των ερωτευμένων. Πόσοι, όμως, ξέρουμε ότι την επομένη η μέρα ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου; Πολύ λιγότεροι θα λέγαμε, αν και σίγουρα ευχόμαστε τα γεγονότα να μας διαψεύσουν…
 
Κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου εορτάζεται η παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Η απόφαση υπήρξε πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες των παιδιών σε όλο τον πλανήτη που νοσούν από την ασθένεια αυτή.
 
Οι αριθμοί δείχνουν ότι στην χώρα μας ο καρκίνος προσβάλλει κάθε χρόνο γύρω στα 300 παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών, ενώ λόγω της προόδου της ιατρικής το 70% καταφέρνει να θεραπευθεί.
 
Αυτή τη μέρα σύμφωνα με το ορθόδοξο ημερολόγιο γιορτάζουμε έναν μεγάλο άγιο του 20ού αιώνα, τον όσιο Άνθιμο της Χίου, που αγωνίστηκε έντονα υπέρ των λεπρών…δεν ήταν ο καρκίνος, αλλά ήταν ένα είδος επάρατης νόσου της εποχής, που έκανε κόλαση τη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους…αφού ο λεπρός απομονωνόταν και στιγματιζόταν, δηλαδή, γινόταν ένας ζωντανός νεκρός. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.