Για να ξερουμε τι μας γινετε

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη με μέλη της διοίκησης της Fraport, η οποία από τούδε θα διαχειρίζεται τις τύχες του αεροδρομίου Καβάλας.
 
Γιατί μπορεί πολλοί ιδεολογικά να ήταν αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ζήτημα είναι ότι αυτές γίνονται και μάλιστα με καλή συχνότητα τον τελευταίο καιρό-εννοούμε και τη νέα παραχώρηση στους κινέζους τμήματος του Λιμένα Πειραιώς- θεωρούμε δε ότι αυτές πλέον είναι sine qua non από τη στιγμή μάλιστα που είναι εργαλείο και για μια αριστερή κυβέρνηση!!!

Ενδιαφέρουσα κίνηση γιατί δείχνει, ότι αφού πλέον ουδέν έχουμε να ελπίζουμε και να περιμένουμε από τις κεντρικές κυβερνήσεις, μπορούμε τουλάχιστον να διαχειριστούμε το εργαλείο της πολιτικής με τον καλύτερο τρόπο. Προσεγγίζοντας τους ιδιώτες που θα διαχειριστούν τη δημόσια περιουσία, δείχνοντάς τους ότι υπάρχει κράτος και αρχές, ενδιαφέρον για τα καλά και τα κακά που μπορεί να συμβούν και ότι αυτοί έχουν και κάπου να λογοδοτήσουν. Το δεύτερο και σημαντικότερο, από την κίνηση του περιφερειάρχη, αν πραγματικά το σήμα κατατεθέν της ιδιωτικής οικονομίας είναι η επιθυμία για κέρδος, είναι πολύ καλό να ξέρει ή να σχεδιάσει η τοπική «κυβέρνηση» το πώς μπορεί να μεγιστοποιήσει τα παράπλευρα οφέλη…
 
Ήτοι στην περίπτωση του αεροδρομίου Καβάλας θα είναι πολύ σημαντικό αν η Fraport επιδιώξει μεγιστοποίηση του αριθμού πτήσεων, και αφίξεων άρα, εμείς, η Περιφέρεια, να είμαστε/ είναι έτοιμοι/η αυτό να το εκμεταλλευτούμε!!! Τ.Β.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.