Γεμισαν με μικρους ποδηλατιστες οι γειτονιες της Κομοτηνης

Τι πρέπει να προσέξουμε για την ασφάλειά τους

Τροφή για σκέψη μας έδωσε μία πολύ όμορφη εικόνα που είδαμε μες στις γιορτές του Πάσχα σε κάποιες γειτονίες της Κομοτηνής, αυτή δεκάδων παιδιών να πλημμυρίζουν με τα ποδήλατά τους τους δρόμους της πόλης.
 
Αν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη διασκέδαση των διακοπών, ιδίως αν συνδυάζεται με άσκηση, η εικόνα αυτή εκτός από όμορφη ήταν ταυτόχρονα και «επικίνδυνη», όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Πολυτσάκης, παρατηρώντας ότι ελάχιστα παιδιά φορούσαν κράνος, αρκετά άκουγαν μουσική με ακουστικά, κρατούσαν το τιμόνι του ποδηλάτου με το ένα χέρι ή βρίσκονταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
 
Παρ’ ότι οι διάφοροι φορείς, όπως το σχολείο, η πολιτεία, ο εκάστοτε δήμος και η τροχαία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια των παιδιών, ο ίδιος τόνισε πόσο πολύτιμη είναι η συμβολή των γονιών στην προσπάθεια αυτή.
 
Μαθαίνοντας στα παιδιά να ακολουθούν βασικούς κανόνες ασφαλείας ενώ βρίσκονται πάνω στο ποδήλατο, όπως να φορούν το ειδικό κράνος, να φροντίζουν τα κορδόνια τους να είναι δεμένα σφιχτά, να μην ακούν μουσική από τα ακουστικά, να τηρούν τον ΚΟΚ, να προειδοποιούν τους οδηγούς, σηκώνοντας το χέρι τους, όταν θέλουν να στρίψουν και να επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής εξασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια η δική τους, όσο και των γύρω τους. Χ.Κ.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.