«Γαυροι» αντι «λαβρακιων» για την ΑΑΔΕ

Σε περίοπτη θέση η Κομοτηνή με λογιστή που δεν εξέδωσε αποδείξεις αξίας 4.430 ευρώ

Ευτυχώς που υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς και σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών, όπως αεροδρόμια και λιμάνια για την αναζήτηση φοροφυγάδων.

Χαρακτηριστικά είναι τα περιστατικά που αναφέρει στην τελευταία της ανακοίνωση στην οποία η Κομοτηνής κατέχει περίοπτη θέση καθώς εντοπίστηκε λογιστής ο οποίος δεν είχε εκδώσει 61 αποδείξεις αξίας 4.430 ευρώ.

Περίοπτη θέση καθώς με την εξαίρεση μίας επιχείρησης στον κλάδος της υγείας στην Λαμία, που σε 15 μήνες δεν είχε εκδώσει 1800 αποδείξεις αξίας 80.000 ευρώ, το ποσό της φοροδιαφυγής του συμπολίτη μας, αποτελεί και το μεγαλύτερο στην λίστα.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει ελέγχους που έγιναν και κάθε άλλο παρά λαβράκια, μάλλον γαύρους θα λέγαμε έβγαλε, καθότι με μία ματιά ο κάθε αναγνώστης μπορεί να δει πως η φοροδιαφυγή αφορά σε σχετικά μικρά ποσά της τάξεως των 1.000 και κάτω ευρώ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπερ σημαίνει ότι σε αντίστοιχα μικρά σχετικά ποσά, σε σχέση πάντα με τα πρόστιμα των λεγόμενων μεγάλων φοροφυγάδων, θα είναι και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα κάτωθι παραδείγματα:
-Σε αίθουσα εκδηλώσεων στα Τρίκαλα όπου είχε εκδοθεί τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία αξίας 2.140 ευρώ, ενώ δεν είχε εκδοθεί και τιμολόγιο 2.700 ευρώ για δεξίωση γάμου
-Στη Νάξο σε συνεστίαση 70 ατόμων δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 565 ευρώ.
-Στην Κόρινθο πολίτικος μηχανικός, δεν είχε εκδώσει 22 αποδείξεις αξίας 1.040 ευρώ.
-Στο Αγρίνιο εστιατόριο δεν είχε εκδώσει 7 αποδείξεις, συνολικής αξίας 950 ευρώ.
-Στη Λαμία παιδότοπος δεν είχε εκδώσει 9 αποδείξεις, συνολικής αξίας 1.244 ευρώ.
– Στο Ωραιόκαστρο σε πάρκο δεινοσαύρων, δεν είχαν εκδοθεί 275 αποδείξεις.
– Στη Λαμία, κέντρο αισθητικής δεν είχε εκδώσει 74 αποδείξεις, αξίας 2.110 ευρώ.
– Στη Ναύπακτο κέντρο αισθητικής, δεν είχε εκδώσει 143 αποδείξεις, αξίας 1.665 ευρώ
– Στη Χαλκιδική, beach bar δεν είχε εκδώσει 54 αποδείξεις για ξαπλώστρες.
 
Διόλου δεν συμφωνούμε με την φοροδιαφυγή, αλλά από τα προαναφερθέντα παραδείγματα τα δημόσια ταμεία δεν γεμίζουν. Καλός επίσης και ο γαύρος, αλλά το λαυράκι όλο και κάτι παραπάνω θα έχει. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.