Φυσικο φαινομενο η πτωση σταθμης της θαλασσας στις παραλιες της Ροδοπης

Απαρατήρητα

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η πτώση της στάθμης της θάλασσας τις τελευταίες μέρες στις παραλίες της Ροδόπης, ένα φαινόμενο το οποίο φαίνεται να λαμβάνει χώρα σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, με αναφορές για πτώση στάθμης ακόμα και στην Κρήτη.

Το φαινόμενο έχει αποδοθεί στον συνδυασμό τόσο της φάσης της πανσελήνου, όσο και στον καιρό, είτε στην υψηλή ατμοσφαιρικής πίεση, κατά τον καθηγητή Γιάννη Κρεστενίτη, είτε στην επίδραση των έντονων βόρειων ανέμων που επικράτησαν στην Μεσόγειο κατά το διάστημα 25/2 – 3/3 οι οποίες μετέφεραν μάζες νερού προς τις νότιες ακτές της Μεσογείου, όπου η στάθμη εμφάνισε σχετική άνοδο, κατά τον καθηγητή κ. Γιώργο Συλαίο.

Αυτό που φαίνεται να είναι σίγουρο πάντως, είναι πως το φαινόμενο είναι φυσικό και πως σύντομα θα δούμε το τέλος του. Βέβαια, μετά αυτό το 2020 και όπως έχει μπει το 2021, τίποτα δεν μας διαβεβαιώνει ότι αυτό το φαινόμενο δεν θα ακολουθήσει κάποιο άλλο, πιο περίεργο. Ή απλώς έχουμε αποκοπεί τόσο από τη φύση, που οι ρυθμοί της πλέον μας φαίνονται ξένοι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.