Φταιει η Αποκεντρωμενη, η το πλαισιο για την κληση των Δημοτικων Συμβουλων Ιασμου σε απολογια;

Τη δυσφορία τους για το γεγονός εξέφρασαν αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Την δυσφορία τους για την κλήση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, των δημοτικών συμβούλων του Ιάσμου που καταψήφισαν τον Ισολογισμό του σε απολογία για το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, εξέφρασαν αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, όταν το θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της Δευτέρας.

Στο συμβάν αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, με αφορμή την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Ίασμο κ. Παναγιώτη Σπορίκη, που τόνισε πως το συμβάν ξεπερνά τα όρια του ελέγχου, στον οποίο όλοι υπόκεινται, και θυμίζει άλλες εποχές.

Για αυτό και γνωστοποίησε στα μέλη του Συμβουλίου το θέμα, τονίζοντας και την ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα μια τέτοια κλήση, όταν μάλιστα μπορεί και τα μέλη του συμβουλίου να κληθούν αύριο σε απολογία, επειδή ψήφισαν κατά συνείδηση.

Με την άποψη της προέδρου συντάχθηκαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ενώ μάλιστα κάποιοι έθεσαν το ερώτημα αν θα έπρεπε το Συμβούλιο να αντιδράσει με πιο επίσημο τρόπο, κάτι στο οποίο όμως δεν ήταν θετικοί τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, που θεώρησε πως προς το παρόν δεν χρειάζεται περαιτέρω αντίδραση από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής για κάτι που έγινε σε κάποιο, έστω και όμορο, άλλο, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κομοτηνής κ. Γιάννης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης συμφώνησε με την άποψη του Δημάρχου, σημειώνοντας πως είναι μεν μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, όμως συγκαταλέγεται στη μακρά λίστα νομοθετημάτων, εγκυκλίων και αποφάσεων που συγκροτούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, έχοντας καταστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν διακοσμητικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.