«Φωτογραφιζεται» για τα Apple Maps η Κομοτηνη

Στην πόλη μας βρίσκεται το ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της εταιρείας

Στην Κομοτηνή βρίσκονται αυτές τις μέρες τα αυτοκίνητα της Apple, τα οποία περνούν από κάθε δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και των πόλεων, συλλέγοντας δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των Apple Maps και τη λειτουργία Look Around, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περιμετρική εικόνα για μια οδό.

Το όχημα, είναι εξοπλισμένο με έναν «πύργο» στην οροφή, αποτελούμενο από κάμερες υψηλής ανάλυσης και σαρωτές LiDAR που συλλέγουν δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο.

Στους χάρτες αναμένεται να υπάρχει θόλωμα των πινακίδων και των προσώπων, (όπως στο google maps). Το προσωπικό της Apple μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθεί ιδιαίτερα αυστηρές εντολές, που μεταξύ άλλων επιβάλλουν την εκτέλεση των εργασιών τους κατά τις ημέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τέλεια ποιότητα των εικόνων.

Όπως αναφέρει η Apple, το αυτοκίνητό της ενδέχεται να επισκεφτεί εκ νέου μια περιοχή ώστε να συλλεχθούν επικεραιοποιημένα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ενημερωμένοι οι χάρτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.