Φωτιες…

Πυρκαγιές παντού… αυτός είναι ο τίτλος των ημερών. Από την προηγούμενη Παρασκευή όπου είχαμε το ταυτόχρονο ξέσπασμα μεγάλων εστιών σε όλη την Ελλάδα, το «κακό» δεν έχει σταματήσει.

Και μπορεί οι μεγάλες εστίες φωτιάς να είναι αυτές που δημοσιοποιούνται ωστόσο και οι μικρές εστίες υπάρχουν και μάλιστα γύρω μας…υπενθυμίζοντας το πόσο εύκολο, ακόμα και χωρίς τους «καλοθελητές» είναι να ξεκινήσει μία πυρκαγιά που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές.

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή, το απόγευμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όπως μεταφέρουν τα εκεί ΜΜΕ μικρής εστίας πυρκαγιά ξέσπασε στον σκουπιδότοπο του Διδυμοτείχου. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περίοικους που ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν άμεσα μαζί με συνεργεία του Δήμου.
Ο δυνατός αέρας δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστών ωστόσο χάρη στην έγκαιρη συνδρομή των αρχών η φωτιά δεν ξέφυγε και τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην εν λόγω περίπτωση σταθήκαμε, ως περιοχή υπό την ευρεία έννοια του όρου, τυχεροί, ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι δύσκολο να επαναληφθεί…ειδικά αν σκεφτεί κανείς και τους όγκους σκουπιδιών που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ροδόπης… Προσοχή λοιπόν… Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.