Φοιτητες του ΑΠΘ φιλοδοξουν να βαλουν την Ελλαδα στον παγκοσμιο χαρτη των ταινιων τρομου

Η ταινία μικρού μήκους “Go Dark” γυρίζεται εξ ολοκλήρου μέσα σε σπήλαιο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση διαβάσαμε πρόσφατα που αφορά στην πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους, που φιλοδοξεί να βάλει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο χάρτη των ταινιών τρόμου.
 
Ο τίτλος αυτής “Go Dark”, άκρως ταιριαστός με την πλοκή της ταινίας που αφορά στην εξερεύνηση ενός σπηλαίου, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.
 
Πιο συγκεκριμένα το πρωτοποριακό εγχείρημα, εμπνευστής του οποίου είναι ο σκηνοθέτης και φοιτητής του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ Vahagn Karapetyan,  αφορά σε μία ομάδα νεαρών σπηλαιο-εξερευνητών, που πηγαίνει να εξερευνήσει ένα σπήλαιο. Όμως κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης ένα μέλος της ομάδας χάνεται και τα υπόλοιπα, αναζητώντας το, έρχονται αντιμέτωποι με μία απειλή που βρίσκεται στην σπηλιά πολύ πριν αυτή ανακαλυφθεί.
 
Η πρωτοπορία της ταινίας είναι ότι θα γυριστεί εξ ολοκλήρου μέσα σε σπήλαιο, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως.
 
Η δυσκολία υλοποίησης μιας τέτοιας παραγωγής πριν μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατη, αλλά χάρη στη διαθέσιμη τεχνολογία, δημιουργούνται εντυπωσιακά και πρωτόγνωρα πλάνα που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές σε λίγους μήνες.
 

Η ταινία αναμένεται να γυριστεί μέσα στο προσεχές διάστημα, ενώ για τα γυρίσματα έχουν επιλεχθεί τρία διαφορετικά σπήλαια τα οποία βρίσκονται στις Σέρρες, την Χαλκιδική και την Ασπροβάλτα. Για τους ρόλους έχουν επιλεχθεί ηθοποιοί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Την παραγωγή πλαισιώνουν φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για μια ανεξάρτητη, ελληνική παραγωγή, στην οποία όλα τα μέλη της εργάζονται εθελοντικά. Οι μετακινήσεις και τα ειδικά εφέ επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής της. Για αυτό αναζητείται χρηματοδότηση μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταινία. Το Indiegogo αποτελεί μια πλατφόρμα crowdfunding μέσω της οποίας άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τις ιδέες τους (από εφευρέσεις μέχρι και ταινίες) και να βρίσκουν χρηματοδότηση με την ευγενική χορηγία του κόσμου.
 
Πρόσφατα γυρίστηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια το teaser της ταινίας το οποίο οι θεατές μπορούν να δουν μέσα από τη σελίδα της ομάδας στο facebook καθώς και από το κανάλι της στο youtube.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.