Φοιτητες της Διασπορας Ελλαδας, Κυπρου και Αρμενιας στο ΔΠΘ

Απαρατήρητα

Δεκαπέντε φοιτητές της Διασποράς Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας αναμένεται να φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι στις Σχολές και τα Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν δια στόματος του υφυπουργού εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έναρξης της «Εβδομάδας της Αρμενίας» που διοργανώνει το πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής μας σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ των Διασπορών Ελλάδας και Αρμενίας και η συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των δύο χωρών, αλλά και της Κύπρου, μέσω των Ομογενών φοιτητών και των Δασκάλων τους.

Η πρώτη δράση της συνεργασίας αυτής αφορά στην φιλοξενία πέντε φοιτητών κάθε Διασποράς το προσεχές καλοκαίρι στο ΔΠΘ, οι οποίοι θα εργαστούν από κοινού σε ένα Πρόγραμμα διεθνούς ενδιαφέροντος, το θέμα του οποίου θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Όπως εξήγησε ωστόσο ο ίδιος μπορεί να είναι από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να είναι από τον χώρο των θεωρητικών επιστημών, μπορεί να είναι και ένα θέμα σχετιζόμενο με τη σημερινή προσέγγιση της νέας γενιάς στα γεωπολιτικά δρώμενα, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά στον κόσμο ολόκληρο.
Με το καλό να τους υποδεχτούμε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.