Φωφη για Προεδρος

Απαρατήρητα

Μπορεί τα σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές να φουντώνουν και η κυβέρνηση να σπεύδει να τα «σβήσει» ωστόσο υπάρχουν ενεργά «μέτωπα» σε ότι αφορά εκλογικές διαδικασίες στα του πολιτικού μας συστήματος, όπως αυτή για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία MRB σχετικά με την καταλληλόλητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τα οποία η Φώφη Γεννηματά καταγράφει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στο σύνολο του εκλογικού σώματος ποσοστό 29%, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος – έχει ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία – συγκεντρώνει το 20% και ο έτερος φερόμενος επίσης ως διεκδικητής Νίκος Ανδρουλάκης ποσοστό 12,7%.

Βεβαίως θα πρέπει να πούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, ήτοι το 30,4% δεν παίρνει θέση επί του ερωτήματος ενώ το 6,9% επιθυμεί κάποιον άλλο.

Τα ποσοστά διαφοροποιούνται ως προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (το 2019) οι οποίοι δίνουν ισχυρό προβάδισμα στην κ. Γεννηματά, με το 56,7% να «δηλώνει» υπέρ της, έναντι των 24,3% και 15,9% υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη αντίστοιχα.

Πέραν πάντως της εσωτερικής «μάχης» που αναμένεται να βγάλει «λευκό καπνό» τον προσεχή Νοέμβρη, το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει αντιπολιτευτική  «μάχη» καθώς το 63,6% των ψηφοφόρων του δηλώνει ότι  «το ΚΙΝΑΛ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεργαστεί ή να συμμαχήσει με κάποια από τα δύο μεγάλα κόμματα», ενώ όχι στη συνεργασία απαντά και το 33,3% του συνόλου των ερωτηθέντων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.