Φεστιβαλ Μπυρας και Μουσικης η Παμε μαζι

Πάμε μαζί θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του 2ου Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής που προέκυψε ως Φεστιβάλ από μία ιδέα και υλοποιήθηκε με βάση το μόχθο ενός ιδιώτη, του Μάκη Πατρωνίδη, τη βοηθεία της έχουσας πάντα ευήκοα ώτα σε οτιδήποτε καλό προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσας Λιβεριάδου.
 
Δεύτερο φεστιβάλ εφέτος, λίγο πριν αποχωρήσουν οι φοιτητές, με στόχο το όραμα ενός καθημερινού συμπολίτη να γίνεται μια μεγάλη μουσική γιορτή, στην οποία να συμμετέχουν όλοι οι εντόπιοι και των γειτονικών πόλεων μουσικοί, ΕΔΩ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ!
 
Ένα φεστιβάλ, η δεύτερη χρονιά του οποίου, εδώ στη Ροδόπη, βάζει γερά θεμέλια με την παρουσία ενός μουσικού, παρακαταθήκη της νεώτερης μουσικής πραγματικότητας της χώρας, του Σωκράτη Μάλαμα, γερό αγκωνάρι και υποθήκη και για την καλή συνέχειά του.
 
Όμως στο μεταξύ, όπως παντού, μια παρεξήγηση μπορεί να ελλοχεύει, επιχειρώντας να πυροδοτήσει διαφορετικά τα πράγματα, όπως συνέβη και με το περί ου ο λόγος 2ο Μαλαμικό Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής. Μια παρεξήγηση που μπορεί εύκολα να λυθεί, γιατί είναι αδιανόητο για όλους μας στην περιοχή να υπάρχει έστω κι ένας Ροδοπίτης που ν’ αμφισβητεί την προσφορά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης στον τόπο, και πολύ περισσότερο τη «δική» μας μπύρα «Βεργίνα»
 
Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι Ροδοπίτες είναι η Νατάσα Λιβεριάδου και η δημοτική αρχή Κομοτηνής.
 
Με δεδομένο απ’ όλους αυτό, και με τη «Βεργίνα» να είναι στην πράξη η δική μας μπύρα, θεωρούμε ότι εξίσου και ο Μάκης Πατρωνίδης και ο σύλλογός του «Γραμμόφωνο», κι ας μην είναι εργοστασιάρχης, έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τη θεσμοθέτηση κάτι καλού για την πόλη, αλλά και να εργάζεται γι’ αυτό.
 
Πάνω στους Δον Κιχώτες του πολιτισμού και των γραμμάτων εξάλλου, στήριξαν την οικονομική τους κυριαρχία οι κάτοικοι τούτης της χώρας κι οι φορείς ετούτης της γλώσσας ανέκαθεν.
 
2ο Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής λοιπόν… ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ…
 
Σημ.: Αν η Κομοτηνή στήριζε επιχειρηματίες και τοπικά προϊόντα ανέκαθεν, όπως σήμερα – και μπράβο τους γι’ αυτό – η βιομηχανική της περιοχή πάντως δεν θα είχε μαραζώσει…Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.