Εξουδετερωθηκαν γερμανικες αντιαρματικες ναρκες του Β΄ Παγκοσμιου Πολεμου ανοιχτα της Καριανης στην Καβαλα

Στην περιοχή αρκετά συχνά οι λουόμενοι εντοπίζουν αντίστοιχα ευρήματα

Βατραχάνθρωποι της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, εξουδετέρωσαν την Πέμπτη 24 Αυγούστου δύο γερμανικές αντιαρματικές νάρκες (Tellermine) από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην παραλία της Κάριανης στον Δήμο Παγγαίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό κλήθηκε για εξουδετέρωση μετά τον εντοπισμό μίας νάρκης, όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας που εκτέλεσαν οι βατραχάνθρωποι του Αρχηγείου Στόλου εντοπίσθηκε ακόμη μία.

Η νάρκη ανάγεται στην προσπάθεια των Γερμανών να αναχαιτίσουν την αποβίβαση συμμαχικών δυνάμεων στην Ελλάδα, για την οποία τους είχε παραπλανήσει η βρετανική αντικατασκοπεία (επιχείρηση Mincemeat) πριν την πραγματική απόβαση στη Σικελία. Ως τέτοια μέρη είχαν υποδειχθεί και οι παραλίες του νομού Καβάλας. Οι Γερμανοί φρόντισαν να γεμίσουν τις επίφοβες παραλίες με μεγάλο αριθμό ναρκών για να τις προστατεύσουν.

Στην περιοχή αρκετά συχνά οι λουόμενοι εντοπίζουν αντίστοιχα ευρήματα, με τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού να καλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να τις εξουδετερώσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.