Εξαιρετικη η επιλογη μουσικων σχηματων της πρωτης ημερας του Φεστιβαλ Ιασμου

Κυρία διευθύντρια,

Επιτρέψτε μας να καταθέσουμε πως θεωρούμε εξαιρετική την επιλογή των μουσικών σχημάτων που απάρτισαν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ Ιάσμου.  Αρχικά από άποψη συμβολική, γιατί επιλέχθηκαν μουσικά σχήματα του τόπου να ανοίξουν ένα νεότευκτο φεστιβάλ, που φιλοδοξεί, συμφώνως με τις δεδηλωμένες προθέσεις των εμπνευστών του να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Άλλωστε όπως μας διδάσκει η φύση, μόνο με τις ρίζες βαθιά ριζωμένες στο χώρα, έχει αποτέλεσμα «η έφοδος στον ουρανό».

Αλλά και από άποψη ουσιαστική, καθώς τα τρία μουσικά σχήματα που επιλέχθηκαν, ήτοι «Χρήστος Χατζόπουλος και η παρέα του», “Rodopi Ensemble” και “Balkanatolia” με την αξιοζήλευτη συνέπεια στο μουσικό είδος που υπηρετούν, έχουν καταφέρει να κερδίσουν πολυπληθή ακροατήρια τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το λέμε αυτό γιατί συχνά σε τούτο τον τόπο είμαστε πλεονέκτες στην μεμψιμοιρία και φειδωλοί στην αναγνώριση. Ίσως επειδή είναι άνθρωποι της καθημερινότητάς μας και τους συναναστρεφόμαστε αδιαλείπτως να λησμονούμε την καλλιτεχνική τους αξία.

Εμείς πάντως μετά λόγου γνώσεως τολμούμε να πούμε πως το τρίο των μουσικών σχημάτων του Σαββάτου στο Φεστιβάλ Ειρήνης, ήταν από τις καλύτερες συναυλιακές βραδιές που παρακολουθήσαμε, αυτό το καλοκαίρι…

Μετά τιμής,

Ο Δαίμων  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.