«Εξαφανιζει» βοσκοτοπους το νομοσχεδιο για τους δασικους χαρτες;

Πρόβλημα φαίνεται να ανακύπτει σε κατόχους χορτολιβαδικών εκτάσεων από το νέο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες
 
Πρόβλημα με βοσκοτόπους και χορτολιβαδικές εκτάσεις, τις οποίες διαχειρίζονται για χρόνια κτηνοτρόφοι ή αγρότες αλλά δεν έχουν επίσημους τίτλους για ιστορικό διάστημα φαίνεται να δημιουργεί το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που προωθεί προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση με επισπεύδον το υπουργείο Περιβάλλοντος.
 
Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το ισχύον καθεστώς, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις πρέπει να αναρτώνται μαζί με τους δασικούς χάρτες, κάτι που είναι πολύ πιθανό να αμφισβητήσει τις κυριότητες χρησιμοποιούμενων επί δεκαετίες εκτάσεων από γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίες δηλώνονται στο ΟΣΔΕ για τις ενισχύσεις.
 
Αυτή αλλά και πολλές άλλες ενστάσεις ανακύπτουν μετά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ και εκπρόσωποι μελετητικών γραφείων και συνδέσμων, σημειώνοντας πως ο νόμος πάει τους δασικούς χάρτες πολλά χρόνια πίσω, αναστρέφοντας την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα και συνεχίζοντας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, «στον δρόμο της διαφθοράς και της χρονικής μετάθεσης των προβλημάτων». Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.