Ευρωπαικο ετος σιδηροδρομων χωρις τρενο

Απαρατήρητα

Η Παρασκευή, 1η Ιανουαρίου 2021, σηματοδότησε την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να προβάλει τα οφέλη του σιδηροδρόμου ως ενός βιώσιμου, έξυπνου και ασφαλούς μέσου μεταφοράς.

Βέβαια στην περιοχή μας, εκτός από μερικά εμπορικά τρένα κατά διαστήματα, έχουμε ξεχάσει τι είναι ο σιδηρόδρομος, με τους σταθμούς της περιοχής να μένουν σιωπηλοί για μήνες.

Το ότι δεν περνούν τρένα όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εκδηλώσεις για το ευρωπαϊκό έτος Σιδηροδρόμων. Μπορούμε να στολίσουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό, μπορούμε να κάνουμε ένα δρώμενο όπου άνθρωποι θα υποδύονται το τρένο που περνά, ίσως και κάτι με ιδιαίτερο φωτισμό, για να φαίνεται ότι ο σταθμός λειτουργεί ακόμα, και ότι αμαξοστοιχίες περνούν ακόμα κανονικά.

Θα πείτε, ακόμα κορωνοϊό έχουμε, αλλά αυτός δεν θα είναι μαζί μας για πάντα, και έχουμε την υποψία πως ο ιός θα μας έχει αποχαιρετίσει για πολύ καιρό, πριν εμείς υποδεχθούμε ξανά τον σιδηρόδρομο.

Ίσως θα μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο ώστε να αποκατασταθούν τα δρομολόγια σε όλη την ΑΜΘ, που έχουν σταματήσει, αλλά αυτό και αν είναι απίθανο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.