Ευαισθητοποιηση των μαθητων του 3ου ΓΕΛ για την εμφυλη βια

Απαρατήρητα

Με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των Λυκείων, ξεκίνησαν ξανά και τα προγράμματα γίνονται για τους μαθητές εντός του σχολείου. Αυτό έγινε στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, όπου συνεχίστηκε η δράση του προγράμματος «Γυναίκα και βία. Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη».

Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συντονιστές του προγράμματος «Γυναίκα και βία. Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη», έθεσαν 2 στόχους όταν το ξεκίνησαν: να ενισχύσουν την πεποίθηση των μαθητών τους ότι μπορούν να διαμορφώσουν υγιείς σχέσεις και να κάνουν πράξη τη συνεργασία της σχολικής κοινότητας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

Σε αυτό το πλαίσιο έλαβε χώρα η συνεργασία τους με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κομοτηνής, που αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των παραπάνω στόχων και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτό. Κυρίως όμως ευχαριστούν θερμά τον ψυχολόγο του Ξενώνα κ. Χρήστο Σερμπέζη, γιατί με τον δικό του παιδαγωγικό τρόπο προσέγγισε και ευαισθητοποίησε τους μαθητές πάνω σε τόσο ζωτικά και επίκαιρα θέματα όπως η έμφυλη βία και η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.